#WallArt. Cum să dai viaţă unui perete alb şi gol

Inspiration - DesignTherapy

Mulţi neglijează decorarea pereţilor pentru ca, atunci când în sfârşit aşază ceva pe uriaşa pânză albă să realizeze cât de mult schimbă ambientul puţină culoare şi imaginaţie. Wall Art înseamnă maimult decât o alăturare de termeni. Astăzi vă prezint câteva idei pentru decorarea acestora şi argumentele care demonstrează că şi pereţii merită o investiţie mai mare decât un strat de vopsea albă (sau de orice culoare). 

Iată de exemplu o amenajare simplă, monocromă chiar, care este atât de vibrantă cuajutorul peretelui galerie capăt de perspectivă. Fiind în spatele canapelei, fiecare imagine va fi privită ori de câte ori locatarii sau vizitatorii acestei case vor dori să se aşeze.

Alte exemple:

În imaginea de mai sus, un banal perete care serveşte mai degrabă ca spaţiu auxiliar de depozitare este transformat într-un colţ care nu are nimic în comun cu banalitatea. Pentru amenajarea acestuia s-a folosit un mix de imagini: fotografii, citate motivaţionale înrămate tablouri botanice. De altfel mixul de stiluri este recomandat, aduce un aer sofisticat, pentru că fiecare mix este unicat. Este esenţial însă să nu te laşi purtat de val şi să creezi totuşi  o galerie coerentă. E uşor să dai în kitsch.

Când nu eşti sigur, poţi transforma citatul motivaţional preferat într-un tablou. Nu ai cum să dai greş.

Sau poţi înlocui ramele cu clipboarduri aurii pentru un plus de glam. Ştii că se poartă anul acesta, nu-i aşa?

 

Ilustraţiile de inspiraţie botanică au ceva aparte. Mai ales că sunt proiecte pe care le poţi realiza singur, cu plantele preferate. Poate fi şi un prilej să expui suveniruri presate din călătoriile tale. Dacă eşti pasionat, evident.

Mie mi-a plăcut tare mult şi această variantă, de pene înrămate. Chiar arată spectaculos. Iar auriul este the final touch, subtil şi de efect.

Sau, dacă preferi o singură imagine, mai puternică, iată cam ce poţi face:

Şi acum să trecem la partea de how to:

De unde poți cumpăra piese din categoria wall art

În primul rând, trebuie să decizi care este stilul ce ți sepotrivește și ce buget ai pentru a-ți duce  pereții din banal în spactaculos. De exemplu, la Neogalatecagăsești câteva piese superbe, semnate inclusiv de artiști români. Loreta Isac semnează piesa de mai jos pe care o poți găsi la prețul de 2.200 de lei. Este o compoziție superbă, vibrantă, modernă, dar în același timp care nu se poate demoda. Pentru că arta nu se demodează.

Dacă preferi ceva mai clasic, Albert Sofian semnează această lucrare pe care o poți lua acasă la prețul de 1.485 lei.

Tot la Neogalateca vei găsi și postere semnate Andy Warhol. Evident, poți printa și tu un astfel de poster, dacă îți dorești o amenajare pop art, însă îți recomand să achiziționezi o ilustrație realizată de  profesioniști. Vei simți diferența. Marlyn Monroe costă 200 de lei.

Revenind la artiști români, întotdeauna mi s-au părut fascinante lucrprile Mariei Dermengiu, cea care se află în spatele brandului Marie Nouvelle. Seeds costă 230 de lei, cam ca toate lucrările de acest gen, așacă îți recomand să-i faci o vizită pe site. Cu siguranță vei găsi ceva care te reprezintă.

Dacă îți place genul natural, atunci trebuie să ajungi și în shopul Irinei Neacșu. Recunosc, piesa mea preferată pentru a ilustra un concept wall art este însă aceasta, Christmas Story, care costă 385 de euro. 

Dacă ești adeptul ilustrațiilor de tip poster, la The Home am gpsit câteva comori ale genului. Acesta costă 1.150 de lei, însă  vei găsi și alte prețuri, mult mai mici, pentru lucruri interesante:

Iar dacă vrei să faci o faptă bună, îți recomand câteva lucrări realizate de Ruxandra Ene, după niște picturi cu pastă de dinți făcute de copii, în cadrul unei campanii caritabile. Găsești mai multe detalii aici, iar dacă vrei să achiziționezi o lucrare, prețul pornește de la 400 de lei.

Sper că te-am convins că a da viață pereților din casa ta este simplu și necesar. Dacă ai întrebări sau alte idei, le aștept cu drag, în comentarii.

Foto credit în descrierea imaginilor via Pinterest, PR, site-urile mentionate.

 

 

 

Share This Post!