#Winter is coming. Ce fel de şeminee îşi doresc românii

Inspiration - DesignTherapy

Frig, mai frig decât ar trebui să fie la final de octombrie, aşa că gândul zboară mai uşor la căldura unor şeminee. E drept că un şemineu este o raritate în cazul apartamentelor de blog vechi, însă nu ar trebui să fie. Iar un şemineu înseamnă nu doar un spaţiu cosy, ci şi un plus estetic.

Astăzi vorbim despre ce ar trebui să faci şi mai ales să nu faci ca să te bucuri şi tu de un şemineu în casa ta, indiferent cât de mare sau de mică este ea. (Hai că am făcut şi o rimă!)

Desigur, când spunem şemineu, gândul zboară adesea la şemineele tradiţionale, cu cărămidă, piatră, granit, care necesită o deschidere largă şi spaţiu pe măsură. Acum există însă abordări moderne, funcţionale, care permit adaptarea la scară mică. Adică inclusiv într-un apartament. Evident, tot factorul estetic este cel care convinge. Lucru de altfel confirmat şi de reprezentanţii Hornbach.

„Am observat un interes tot mai crescut pentru șeminee în rândul clienților noștri, principalele motive fiind legate de aspectul estetic, un astfel de obiect având rolul de a schimba total ambianţa unei încăperi. Acesta prezintă mai multe avantaje de ordin practic, dar și estetic: se montează cu ușurință, oferă o încălzire rapidă a încăperii și, în plus, este ideal în cazul unei pene de curent, întrucât nu are nevoie de energie electrică”, a explicat Mugurel Horia Rusu, Director General Hornbach România.

Într-adevăr, dacă e să privim amenajările de mai jos, găsim suficiente argumente estetice pentru a ne gândi serios la a face o schimbare în locuinţă, nu?

homestolove-com-au

olhar-nas-nuvens-blog

welke-nl

Şi dacă tot e sezon, la magazinele Hornbach veţi găsi până la sfârşitul lui noiembrie o expoziție de șeminee, pentru ca persoanele interesate să poată alege mai ușor modelul potrivit pentru casa și stilul lor de viață, primind consultanţă din partea angajaţilor companiei.  Pe lângă șeminee, Hornbach mai pune la dispoziția clienților și sobe din teracotă, dotate cu uși din sticlă. Mai mult, dacă doriţi un şemineu sau o sobă personalizate, puteţi găsi aici elementele necesare pentru a vă construi piesa dorită.

Alternative la şeminee clasice

Şi dacă totuşi nu vă hotărâţi să amenajaţi în casă un şemineu veritabil, atunci merită să vă gândiţi şeminee false. Este însă esenţial să alegeţi un furnizor de foarte bună calitate. Vă recomand cadrele din lemn, nu pe cele din granit, care dau o senzaţie de răceală camerei. Cam aşa:

housetohome-co-uk

deco-fr

 

 

 

 

Share This Post!