Fantezii pentru suflet. Un altfel de #designer

Interviu, Lifestyle Therapy - DesignTherapy

Prima întâlnire cu brandul Fandacsia a fost în 2016 la Band of Creators, târg organizat la Artmark. Am privit Fandacsiile cu suspiciune. Mi se păreau prea sofisticate, prea îndrăzneţe, prea pentru oricine altcineva, nu pentru mine. Apoi, Cosmina mi-a spus: „Încearcă-le! Nu trebuie să le cumperi, doar încearcă-le!”. Şi le-am încercat. Astăzi, multe luni mai târziu, încă păstrez în minte imaginea mea cu o Fandacsia verde pe cap. Atât de mult mi-au plăcut!

Fandacsia

Cosmina Nicolescu spune aproape serioasă despre Fandacsii că sunt inutile. Nu-ţi ţin de cald, nu te protejează de vânt. Eu aş spune că greşeşte. Ţin de cald. În suflet. Odată ce porţi un astfel de accesoriu te simţi specială. Foarte specială. Şi doar plimbându-te printre modelele pe care le-am selectat pentru acest articol vei înţelege de ce.

Povestea Fandacsia a început în urmă cu 20 de ani, povesteşte chiar Cosmina, o femeie atât de delicată şi cu o voce atât de frumoasă încât parcă nici nu te mai miri că din mâinile ei pot ieşi astfel de minunăţii. „Am început destul de prococe, ca adolescenta – antreprenor să vând pălării un pic altfel. Destul de scandaloase aceste pălării – cât să întoarcă privirile pe stradă. Un mic magazin, de acum 20 şi ceva de ani, din Bucureşti a acceptat şi aşa a început povestea mea de pălărier. Cu întreruperi datorate altor pasiuni, am continuat această declaraţie publică, căci mi s-a părut ca o pălarie nu este un accesoriu oarecare. Pălăria şi însemnele care se aşază pe cap sunt o declaraţie distinctă a puterii, a întâietăţii. Şamanul, şeful tribului, aristocrata ce priveşte mândru din ramă sau regina poartă un astfel de semn”, spune Cosmina.

Fiecare produs semnat de Cosmina este unicat. La fel şi clientele Fandacsia despre care creatoarea brandului spune că sunt „cele mai frumoase  purtătoare de gânduri deştepte„. În plus, acestea sunt „sunt superbe şi îndrăzneţe, adoptă rapid mentalităţi progresiste şi apreciază comportamente model în sfera familiei, de business sau în viaţa publică”. Tocmai din aceste motive Cosmina spune că se simte onorată ori de câte ori începe să lucreze la accesoriile de poveste care vor completa ţinutele acestor doamne.

Când este potrivită Fandacsia pentru ţinutele noastre? Ei bine, dacă consideri că este un accesoriu extravagant, să ştii că nu este aşa. Odată probată vei vedea cât de uşor se integrează într-o ţinută casual sau de seară. Eu aş mai adăuga ceva. Dacă într-o dimineaţă te trezeşti cupărul vâlvoi, o simplă Fandacsia poate rezolva problema coafurii. Evident, Fandacsia se potriveşte perfect în ţinutele de ocazie. „Sunt unele variante pentru momentele excepţionale, acolo unde scenografia este sincronizată. Evenimentele importante din familie sunt un astfel de prilej. Există fandacsii pentru o ieşire de după-amiaza la ceai lângă o conversaţie savuroasă şi uşoară. Există pălării care se pot purta la cocktail sau mici semne de feminitate care vor face din participarea la un concert de muzică clasică o experienţă reverenţioasă faţă de ideea de eleganţă. De altfel, pălăria este un astfel de gest de eleganţă pe care îl datorăm ca raspuns respectuos la orice înseamnă neglijenţă, lene sau uniformă vestimentară”, mai spune Cosmina Niculescu.

Ce o inspiră? Muzeele. Mereu o liniştesc, îi oferă inspirație. dar și o stare de calm care favorizează creaţia.

Mai multe Fandacsii minunate veţi găsi pe site-ul brandului, acum la un preţ special, că doar este perioada reducerilor. Dar eu vă sfătuiesc să daţi like şi pe Facebook unde veţi găsi atâtea imagini frumoase, încât cu siguranţă le veţi încerca şi live.

Care e Fandacsia ta preferată?

Fotografii: Arhiva personala Fandacsia

Share This Post!