My projects: Apartament cu 4 camere intr-o casa romantica

Interviu - DesignTherapy

Unul dintre cele mai dragi proiecte de amenajare a fost cel al unui apartament de 4 camere intr-o casa din perioada interbelica. Ferestre largi, camere inalte, interioare generoase si un buget nelimitat. Ce sa-ti doresti mai mult?

Propunerea de amenajare a fost facuta pentru un cuplu de tineri, fara copii, care desfasoara activitati freelance. El – terapeut, ea – fotograf. Ambii pasionati de calatorii, ceea ce a si devenit tema centrala a amenajarii. Apartamentul este plin de suveniruri pretioase si fotografii adunate din aceste calatorii, asa ca le-am pus in valoare oferindu-le spatii speciale de expunere. Am continuat cu corpuri de iluminat tip hublou, tapet cu tema marina, masute africane etc. Data fiind diversitatea acestor obiecte de decor, am mers pe mobilier in tonuri neutre, calde, de pamant, imbinate cu accente de culoare. Dar iata planul apartamentului:

Plan 1

Doua dintre camere au fost transformate in birouri, pentru a satisface nevoile proprietarilor. Una a ramas destinata livingului (de tranzit), iar cealalta, evident, dormitorului. Am profitat de balcoane pentru a largi spatiul livingului, respectiv al bucatariei unde am amenajat un dining.

Dar sa va arat moodboardurile cu care am pornit la drum!

Biroul lui. Este camera din apropierea intrarii in apartament, data fiind natura jobului sau care presupune multe vizite. Fiind un psiholog de formare psihanalist, a fost nevoie de celebra canapea freudiana. De asemenea, fotoliul Tom Dixon ofera intimitatea si confortul de care este nevoie la sesiunile de terapie. Este pasionat de astronomie, prin urmare am gasit un loc si pentru telescopul sau. Biroul este Selva, iar canapeaua Topolone de la Edra.

OB-Biirou2

Biroul ei. In vecinatatea livingului si a bucatariei, este astfel pozitionat deoarece in viitor acesta va deveni camera copilului. Cum meseria ei presupune si destul de mult timp petrecut la birou, am ales un scaun de birou extrem de confortabil, de la Christopher Guy. Aceasta camera este folosita si pe post de camera de oaspeti, asa ca are si o canapea comoda, dar si mai mult spatiu de depozitare. Este ferita de tumultul stradal, iar culorile calde indeamna la relaxare. Biroul si comodele – Selva.

OB-Birou2 gata

Sa trecem acum la spatiile comune: 

Livingul. Nu este separat prin usi, fiind mai degraba si un spatiu de tranzit. Este insa generos si functional. Am amenajat o zona de discutii, dar si una de relaxare, in locul balconului. Unul dintre pereti a fost umplut cu mini-ghivece cu flori suculente si usor de intretinut. Biblioteca imita forma unei carti si va fi facuta pe comanda. Unul dintre pereti este acoperit de un tapet de inspiratie marina – Jules de la Wall&Deco.

OB-Living finallllll

 

Bucataria si diningul. Ambilor le place sa gateasca, uneori impreuna, alteori cu prietenii, au invitati des la masa, asa ca  bucataria si diningul sunt comune. Avem si aici o mica gradina pe unul dintre peretii bucatariei, care este scaldat de soare mai bine de jumatate de zi. Corpurile de iluminat, mesele si scaunele – Tom Dixon. In acest moodboard am cuprins si holul care duce catre bucatarie. Acesta, fiind destul de generos, cuprinde un dressing pe tot peretele. Are usi-oglinda in care se reflecta un tapet special din colectia Madame Vert creata de designerul Antonio Marras pentru Wall&Deco.

OB-DiningBuc final - Copy

Si, in sfarsit, dormitorul. Tapetul care acopera peretele pe care este pozitionat patul continuandu-se ca o tablie uriasa este Jane Churchill – Aqua. Patul este Paola Navone si are o forma speciala. Pentru ca pe o parte nu dispune de acelasi spatiu am improvizat doua mici noptiere din scaune, semnate tot Paola Navone.

OB-Dormitor_Baie1

Baia are dimensiuni modeste, din pacate, insa in imediata apropiere a acesteia, o baie de serviciu va fi transformata in spatiu de depozitare si nu numai. Aici se va afla si masina de spalat, astfel incat baia va fi exclusiv destinata rasfatului. Un plus de lux: oglinda Christopher Guy.

Acestea au fost, in mare, moodboardurile prezentate. La ele s-au adaugat mostre de textile si culoare, dar si alte mici secrete, pe care vi le voi impartasi intr-o alta postare.

Share This Post!