De ce trebuie să mergi la Romanian Design Week 2017

Interviu - DesignTherapy

Romanian Design Week este unul dintre acele evenimente care te face să te simţi bine gândindu-te că trăieşti în Bucureşti. Şi mă bucur să văd, de la an la an, că lucrurile arată tot mai bine. Şi chiar dacă nu aveţi timp într-o zi, partea bună e că evenimentul nu ţine un weekend, ci o întreagă săptămână şi oferă o mulţime de lucruri interesante, pe lângă expoziţii. Iată care este, de exemplu, programul conferinţelor:

Sâmbătă, 20 mai
11:00 – Ce face o casă să fie acasă, conferinţă IKEA
Mie îmi plac foarte mult studiile IKEA, aşa că voi încerca să nu lipsesc de la acest eveniment. Mai ales că am o slăbiciune pentru suedezii care mi-au mobilat mai bine de jumătate din casă 🙂

Duminică, 21 mai 
14:00 – Future is a choice, INSTALART/OBIECT/ 005, o conferință suținută de Alexander Manu, profesor la OCAD Toronto.
17:00 – Re-designing fashion education, Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România & The Institute.
Aducând în fața publicului trei alumni care au devenit profesori-icon în școlile în care s-au pregătit, seminarul vorbește despre lucruri esențiale pe care fiecare tânăr designer la început de drum trebuie să le stăpânească pentru a depași baierele dezvoltării unui brand nou.
Marți, 23 mai 
11:00 – Artist talk – Shaping Hungary, Institutul Balassi din București & Universitatea MOME

Miercuri, 24 mai 
18:00 – ReDesign Crafts by ING, ING Bank & Romanian Design Week. Conferinţa este despre importanța revitalizării patrimoniului imaterial, dar și despre potențialul revalorizării tradiţiilor culturale şi meşteşugăreşti prin designul contemporan. Sună abstract, dar veţi vedea că este tare interesantă.
Joi, 25 mai 
15:30 – Urban Talk Pop-Up: Design thinking pentru rezolvarea problemelor conectate cu utilizarea în comun a orașului, Urban INC.
 
Vineri, 26 mai 
13:00 – Care este Valoarea Designului? Consiliul Român Pentru Design (Romanian Design Council) organizează și creează 5 workshop-uri în luna mai, în toate marile orașe din România (București, Brașov, Cluj, Iași, Timișoara) și invită participanții să exploreze și să aplice principiile, metodologiile Design Thinking în domeniul business, antreprenoriat și tehnologie.
Sâmbătă, 27 mai 
11:00 – Cartierul creativ: definiții posibile, The Institute. Invitați străini din 5 țări povestesc despre și prezintă diverse tipuri de cartiere creative, alături de Andrei Gavrilă-Borțun, care va detalia inițiativa ″Cartierul Creativ București″.
15:00 – Workshop Cartierul Creativ București, The Institute. Prezentarea inițiativei Cartier Creativ București și sesiune de lucru cu locuitorii Cartierului.
*Acces pe bază de invitație.
Acestea sunt doar conferinţele de la The Institute, dar mai sunt multe motive pentru care nu trebuie să rataţi RWD 2017. Revin şi cu acestea în curând.
PS: Merită să daţi 10 lei pe un bilet, care vă oferă acces la o mulţime de expoziţii interesante. În plus, sprijiniţi o iniţiativă minunată.

Share This Post!