11 camere pentru copii (2-7 ani) superbe și bine organizate

Kids Room - DesignTherapy

camera copilului

Provocarea cea mai mare într-un apartament este să amenajezi camera copilului. Trebuie să-i placă lui, dar și ție. Să fie totul accesibil, să fie totul bine organizat, să fie atât de bine pusă la punct încât să suporte și surprizele (întotdeauna vei avea mai multe haine și mai multe jucării decât planifici). Așa că am adunat câteva idei care să vă inspire. Am limitat căutările la vârsta toddler – preșcolar și am ales camere neutre, care se potrivesc și fetelor și băieților, cu puține adaptări personalizate. 

Inspirație nordică pentru camera copilului

Stilul minimalist al nordicilor ne-a cucerit spiritul balcanic, cel puțin în teorie. Dar și în practică, aș spune, având în vedere că tot mai mulți preferăm culorile de pământ, neutre, albul, în amenajări, dar chiar și în camera copilului. Mai jos aveți câteva exemple care ilustrează crearea unor spații de joacă simple, multifuncționale.

Partea bună cu copiii e că sunt fixiști, dar nu pretențioși. Prin urmare, un covor poate fi la fel de bine și o pistă pentru mașinile de curse, o noptieră-coș unde puteți ascunde pijamalele și un pled de rezervă poate fi și scaun și suport pentru apă noaptea. 

Mobilierul suspendat este o variantă numai bună de a rezolva problema prafului și creează și noi spații de depozitare. Învăță-l pe cel mic să folosească jucăriile preferate pentru a decora acest spațiu și va învăța cum să urmărească frumosul în orice spațiu ar trăi. 

Pentru frați

Paturile suprapuse sunt cea mai tare invenție, trebuie să recunoașteți! Și eu mi-am dorit unul în copilărie, nu l-am avut, evident, deși probabil că mi-ar fi îmbunătățit relația cu sora mea care îmi invada spațiul personal de la distanța de 6 ani diferență. Iar când, în liceu, am descoperit că unul dintre colegi avea acasă un astfel de pat, țin minte că preferam cu toții să mergem la ei și să ne batem pe patul de sus, în ciuda faptului că era mult mai complicat să jucăm cărți de acolo. Distracție la 16 ani, pe vremea noastră, deh…

Revenind la topicul zilei, paturile suprapuse pot rezolva problema spațiului. Chiar și în această variantă, încercați să decorați zona fiecărui copil în funcție de preferințele sale. Nu sunt identici, nu trebuie să aibă spații identici. Esențial în acest caz este ca amenajarea camerei să includă și un spațiu de lucru unde pot colabora (dacă sunt preșcolari, altfel au nevoie de birouri separate), dar și de un spațiu de joacă – pentru momentele când preferă activități diferite. Este practic un mic ecosistem. 

camera copilului

Camera copilului, o mică junglă

Sigur și copiii voștri sunt fani animale. Noi avem peste 30 de dinozauri, dar și niște plușuri imense de la IKEA: leu, urangutan, tigru, elefant… Toate sunt prinse într-un fel de țarc din perne, ca să nu ne atace. Ideea este că animalele, jungla, savana sunt fascinante pentru copii. Deci să le exploatăm această afecțiune și fascinație pentru a crea un spațiu în care să se simtă nu doar confortabil, ci și provocați să-și exerseze imaginația. 

camera copilului
camera copilului

Același lucru este valabil și când pasiunile sunt altele. Cum ar fi spațiul. Iată cât de superb arată peretele de mai jos… 

camera copilului
camera copilului

Pentru o organizare ca la carte, vă invit să o citiți și pe Diana cu organizarea. Adică Diana Mihăilă, primul Master Professional Organizer din România, care a patentat o metodă de organizare chiar. 

PS: Vă provoc la un exercițiu de imaginație: cum ar fi arătat camera voastră dacă nu ați fi avut limite? 

Foto: Pinterest, H&M Home, Zara Home, Ferm Living

Share This Post!