20+ idei de camere pentru frați (sau surori)

Kids Room - DesignTherapy

camera copii camera frati

Să ai un copil e o provocare. Să ai doi… nici nu-mi imaginez. Dar le invidiez pe prietenele mele care par să se descurce tare bine cu arbitrajul. Și pentru că de multe ori am vorbit despre soluții de amenajare când ai doi copii și doar o cameră la dispoziție pentru ei, iată și motivația pentru acest articol. Bine, între noi fie vorba, când eram copil tare mi-ar fi plăcut ca eu și sora mea să împărțim spațiul mai civilizat. Și cred că ideile din amenajările de mai jos ar fi fost de mare ajutor! 

Separare cromatică sau nu?

Camerele pentru frați au această particularitate: separare cromatică. O jumătate de camere roz, alta albastră. O jumătate verde, alta galbenă. Poate nu la nivelul pereților, dar oricum. E bine, e rău? Nu există un răspuns corect. Ține de personalitatea micilor locatari și de dorința lor. Așa că lasă-i chiar pe ei să decidă, de preferat după ce le-ai făcut tu câteva sugestii din paletar. 

Paturi suprapuse în camere pentru frați?

Din nou, o chestiune subiectivă. Copiii, în general, adoră acest lucru. Puteți gândi însă variante mai versatile, nu cu suprapuneri perfecte, egale, care permit copiilor să comunice mai ușor între ei și care oferă practic mai multă libertate. Camerele pentru frați au o trăsătură aparte: sunt distractive oricum. Și dezordonate, vom vedea mai jos 🙂

Alte idei care mi-au plăcut

Să nu uităm că, dacă o cameră cu un copil trebuie să fie cât de cât organizată pentru a nu fi copleșită de haos, când numărul locatarilor se dublează, acest lucru devine esențial. Totuși, nu coborâm milităria din pod, ci găsim soluții inedite, chiar fun, care fac din camerele pentru frați/surori un spațiu perfect pentru povești. Inventate de ei, desigur.  

Acestea sunt câteva dintre ideile care mi-au plăcut. Nu știu care este preferata ta, dar mi-ar plăcea să aflu. 

Dacă ți-a plăcut acest articol, atunci îți nu pleca de pe site înainte să citești și: 

5 idei de organizare pentru camere Montessori

23 de camere Montessori pentru copilul tău

Foto: Adobe Images, Pinterest

Share This Post!