3 camere pentru copii create de designeri români

Kids Room - DesignTherapy

camere copii

Am tot scris despre camere pentru copii, mai ales prin prisma faptului că și noi suntem părinți și ne-am tot lovit de diverse subiecte de discuție care implicau amenajarea unei astfel de camere. Interesul este deci evident în ceea ce ne privește. Totuși, am zis că ar fi util să vă împărtășesc și câteva idei de amenajare să zicem la cheie. Adică o cameră de la A la Z. Și, ca să vedeți că se poate și la noi, am ales trei amenajări semnate de designeri și arhitecți români. Adică se poate și altfel decât pe Pinterest. So, let’s dig in! – cum ar zice „poetul”. 

Camere de copii – AFBA

Această cameră este parte dintr-un proiect semnat AFBA Architects. În spatele brandului stă Alina Florea, care lucrează în domeniu de vreo 12 ani. Din 2013 ea este doctor în arhitectură. Dar nu despre diplomele ei aș vrea să vorbim astăzi, ci despre amenajarea aceasta superbă. Aceasta este una dintre acele camere de copii în care și eu, ca adult, m-aș simți tare bine. Paleta de culori folosită este pastelată, cu nuanțe de albastru, roz și mici accente de galben. Ideea dulapurilor-clădiri îmi amintește de ce am văzut în orășelele nemțești. Cu siguranță vă amintește și de Amsterdam sau Bruges.

camere de copii

Veselie de la Jooca Studio

Alexandra Stamate și Cristina Ionete sunt cele două nume din spatele Jooca, un studio de arhitectură și design de interior tare inspirat aș spune eu. Dacă nu vă sună cunoscut, atunci cu siguranță ați trecut pe la Journey Pub. Nu știam că ele sunt în spatele acestui pub simpatic căruia i-am admirat mereu aerul copilăresc, dar acum îmi dau seama că li se potrivește mănușă celor două Jooca. Același feeling l-am avut și când am văzut cele două camere de mai jos.

camere de copii

camere de copii

camere de copii

camere de copii

Camere de copii by SpotOnDesign

Am ales de la SpotOnDesign o cameră puțin mai diferită. Adică pentru un copil un pic mai mare, pentru a acoperi o plajă cât mai largă de interese. Despre firma de design și arhitectură pot să vă spun că este o echipă de patru designeri faini, conduși de Luciana Georgescu. De unde știu că sunt faini? Le-am văzut biroul, pe o straduță liniștită, în mansarda unei case vechi, unde la mare preț sunt ferestrele. Iar niște oameni cărora le place să se scalde în lumină nu pot fi decât niște oameni faini. De amenajarea camerei de copii, căci până la urmă despre ea e vorba, pot să vă spun că mi s-a părut practică. Și totuși copilăroasă. Numai bună de sleepover, aș putea adăuga.

camere de copii

camere de copii

Eu recunosc că mi-a plăcut tare mult să scriu acest articol. Și aș mai avea exemple de camere de copii de arătat, dar le păstrez pentru data viitoare. Spuneți-mi dacă vi s-au părut interesante aceste amenajări și care v-a plăcut cel mai mult. Dacă vreți, normal! Și, of course, sharing is caring 🙂

Dacă v-a plăcut acest articol, vă mai recomand și 

Camera copilului. Noua (dez)ordine mondială

Kids Room: Organizare la îndemâna tuturor

5 idei pentru o casă mai organizată în 2018

Share This Post!

14 Comments

 • Alexandra Călinoiu aprilie 5, 2018 at 10:14 am

  Mereu mi-am dorit un cort în sufragerie când eram mică. Îl disperasem pe tata să îmi pună unul și în final am improvizat eu ceva. Sunt superbe variantele prezentate de tine!

  • DesignTherapy aprilie 6, 2018 at 8:02 pm

   <3 Te inteleg perfect!

 • Beauty by Sunshine martie 26, 2018 at 2:22 pm

  Foarte bune idei, bravo! <3

 • Gabriela martie 26, 2018 at 11:50 am

  Superbe camerele! Ceva de genul asta as vrea si eu sa decorez camera copilului.

 • Andrea Chitic martie 26, 2018 at 10:24 am

  Absolut superbe toate camerele, nu as putea alege una sa-mi placa mai mult ca alta. Un articol foarte util deoarece design-erii sunt romani, ceea ce ma ajuta tare! Multumesc de articol! 🙂

 • Catalina Coman martie 25, 2018 at 9:31 pm

  Ce vesele si frumoase sunt! 🙂

 • Simona martie 25, 2018 at 9:15 pm

  Ce frumoase sunt ideile de camere pentru cei mici!! ? Am tot văzut astfel de idei în ultima perioadă și mi se par foarte faine.

 • Rokolla martie 25, 2018 at 8:02 pm

  Ma gandesc serios sa redecorez camera micutei mele. Chiar am vazut cateva poze care m-au inspirat si am sa le adaptez dupa spatiul de care dispun eu

 • Mihaela Curea martie 25, 2018 at 10:38 am

  Cât de frumoase și de vesele sunt! Eu aș mai adăuga un perete vopsit negru să aibă unde să scrie cu cretă!

 • Paula Ion martie 25, 2018 at 7:52 am

  Interesant acest concept. O camera micuta dar organizata bine arata destul de incapatoare.

 • Andra kat martie 25, 2018 at 6:16 am

  Pentru copii???
  Eu mi as face in felurile astea si camera mea ?
  Sunt foarte frumoase ideile

 • Natalia martie 24, 2018 at 10:11 pm

  Imi place mult organizarea din camere. Minunate idei

 • Oana martie 24, 2018 at 7:43 pm

  Vai ce frumoase sunt, imi plac mie adult, dar copiilor??