5 camere de fetiţe, 5 camere de băieţi

Kids Room - DesignTherapy

camere de băieţi

Îmi dau seama din titlu că am făcut deja diferenţe între cele două categorii, folosind diminutivul în primul caz. Nu e ceva intenţionat, mai ales că eu sunt mamă de dragon, deci departe de mine gândul de a favoriza prima categorie. Camere de fete sau camere de băieţi, camerele de copii sunt de fapt un spaţiu magic. Poţi să faci practic ORICE. Nu contează că pe un perete ai albastru şi pe altul verde. Nu contează că ai şi canapea şi fotoliu şi scaune şi măsuţă şi birou. Spaţiu să existe. Regulile sunt flexibile. Dar cel mai dificil lucru este să faci locatarul să se simtă bine în spaţiul lui. Pentru că, în caz că nu ştiaţi, copiii sunt cei mai pretenţioşi şi categorici în materie de design de interior. 

Să începem cu camerele de fete, dacă aşa am scris în titlu. Fără a face vreo discriminare, trebuie să remarcăm câteva linii generale: roz, pasteluri, sclipici, dantelă, fluturi, zâne.  Toate sunt specifice camerelor de mici prinţese. Aşa că le trecem pe to do list. Alături de un palat. Nu, nu glumesc. Fetelor le plac palatele de prinţesă. Şi nu e greu să le imaginăm, deoarecele ele arată cam aşa:

camere de fete

Sau aşa:

camere de fete

Iar când avem nevoie de mai mult spaţiu de joacă, camerele de fete pot arăta aşa:

Şi când micuţa prinţesă se transformă într-o mică domnişoară, trebuie să adaptăm decorul. Cam aşa:

camera de fete

În această ultimă cameră cred că aş mai sta şi eu 😀

Camere de băieţi – design simplu şi plin de poveste

Şi băieţilor le plac poveştile. Însă, ce am remarcat la D., indiferent de opţiunile pe care le-a avut, maşinile au fost mereu preferatele lui. Se vede acest lucru clar, deşi are doar aproape 2 ani. Aşa le puteţi şi voi observa pasiunile copiilor voştri. Poate îşi doresc să fie cavaleri. Sau poate mai degrabă preferă aventura. Sau spaţiul. Indiferent de opţiuni, în cazul unei camere de băieţi te prinzi repede de pasiunile puştiului.

Maşinile, după cum spuneam, sunt la putere în camere de băieţi:

camere de băieţi

Chiar şi în cele mai pastelate:

camere de băieţi

Ce spuneţi? Care este camera voastră preferată? 

Dacă v-a plăcut acest articol, atunci s-ar putea să fie pe gustul vostru şi:

6 camere pentru copii care te vor face să visezi

Idei practice pentru organizare în camera copilului

Fotografii: Pinterest, MommoDesign, Homify

Share This Post!

2 Comments

  • Simona URSAN august 23, 2017 at 11:48 am

    Imi plac mult postarile si mi-ar placea mult sa gasesc si sugestii de magazine, unde as putea gasi de cumparat lucruri similare. Cool blog!

    • DesignTherapy august 27, 2017 at 10:10 am

      Multumim pentru aprecieri. In unele articole sunt astfel de sugestii, vom face si altele tinand cont de ce comentariul dvs.