5 camere tematice pentru copii

Kids Room - DesignTherapy

Copiii sunt diferiți. Unora le plac supereroii, altora le plac animalele. Unii se visează cosmonauți, alții exploratori. Și nici n-am ajuns la zecile de feluri de prințese și eroine care marchează copilăria fetițelor. Tocmai de aceea, azi vă împărtășesc câteva teme, mai degrabă decât amenajări. Astfel, indiferent de pasiunea copilului tău, de eroii lui sau de preferințe, vei găsi cu siguranță aici ceva care să te inspire. 

Montessori

Începem cu Montessori pentru că este o temă largă, destul de accesibilă atât fetelor, cât și băieților. Camerele Montessori pentru copii sunt camere unde totul este accesibil, la îndemână, chiar deschis. Patul de cele mai multe ori este chiar pe podea. Culorile sunt pastelate, neutre, iar întreaga atmosferă este una de relaxare. Iată câteva exemple:

Exploratori

Fie că vorbim de spațiu sau de jungla amazoniană, fie că vorbim despre cum s-au construit castelele medievale sau niște trenuri, acești copii au nevoie ca pasiunea lor să îi înconjoare și să le ofere noi posibilități, nesfârșite, de a-și explora imaginația. Iată câteva idei în acest spirit:

Supereroi

Să știți că supereroii nu sunt neapărat băieți. E important acest lucru. Pentru că și fetele ar trebui să aibă dreptul să fie fix cine își doresc. Fie că vorbim Batman-Batgirl sau de Merida, de Rapunzel ori Wonderwoman, nu contează decât curajul și istețimea. În niciun caz sexul:

Artiști

Oh, sunt atât de mulți copii cărora le place să deseneze, să picteză, să creeze lucruri. Un spațiu care să le asigure acest lucru nu va face decât să le stimuleze imaginația și talentul. Mai ales dacă le veți arată că îii spijiniți și apeciați. Începând prin a le expune lucrările:

Personaje de basm

Prințese sau cavaleri, cu toții au dreptul la o cameră unde basmele să devină realitate. Fie că folosiți decoruri precum cele de mai jos sau mici accesorii, ca pictați un perete sau aplicați niște stickere, copilul sigur se va bucura:

Sper că v-au fost de folos aceste idei. Mai avem și altele aici: 3 camere pentru copii create de designeri români sau aici: 23 de camere Montessori pentru copilul tău

Preferata mea este cea cu racheta, recunosc… a voastră?

Foto: Pinterest

Share This Post!