6 camere pentru copii care te vor face să visezi

Kids Room - DesignTherapy

Cei mai mulți am copilărit în camere parcă xeroxate după cele ale părinților, funcționale și atât, triste. Amprenta personală era pusă de câteva postere rătăcite pe care abia primeai acordul părinților să le lipești pe pereți de teamă să nu le dai jos cu tot cu tencuială. Lucrurile stau altfel azi, trebuie să recunoaștem. Iar următoarele 6 camere, unele pentru copii, altele pentru adolescenți, au un design sofisticat, incredibil, care te vor face să-ți dorești să fii din nou copil.

Copilăria arată altfel într-o cameră unde patul este de fapt nacela unui balon cu care poți pleca în călătorii imaginare. Sau o camera unde te poți da în leagăn ori de câte ori dorești. Un design aerisit, minimalist, care a fost însă completat de obiecte de decor specifice pasiunii și vârstei copilului care locuiește în această cameră.

Copilăria înseamnă joc și culoare. Cam așa ca aici:

Sau ca în această cameră minunată, unde spațiile de joacă sunt atât de versatile, încât copilul nu se va plictisi niciodată. Un leagăn sau o scară, un copac senzorial sunt câteva elemente ușor de montat și de mare efect pentru un copil energic și plin de imaginație:

Trecem acum la copii de vârste mai mari. Chiar dacă nu vor avea o cameră plină de jucării, acest lucru nu înseamnă că trebuie să aibă o cameră de adult. Adolescenții au nevoie în continuare de culoare, de spațiu, de intimitate. Iată o cameră potrivită pentru un copil care are multe activități, dar și o viață socială activă, astfel încât simte nevoia de intmitate:

La final, am păstrat două camere de adolescenți cu un design mai sofisticat. Minimalist, contemporan, păstrează însă câte ceva din partea ludică a copilăriei, însă într-un mod discret. Prima cameră:

Și, la final, preferata noastră:

Dacă ți-a plăcut acest articol, cu siguranță vei găsi lucruri interesante și aici: Top 10 camere de copii în stil suedez sau aici: Camere pentru frați/surori. Cum să-i împaci cu stil

Fotografii: www.home-designing.com

Share This Post!

1 Comment

  • Mihaela iunie 6, 2017 at 3:36 pm

    Felicitari pt articol.Admir toate amenajarile.Sunt foarte frumoase si adecvate diferitelor etape ale copilariei.Mie insa mi-e tare greu sa inbin intr-o camera si spatiul de joaca, de relaxare, studiu, depozitare si odihna in 18 mp.Nu stiu cum sa le „ordonez”, sa nu ingramadesc peretii, spatiul .Imi plac multe amenajari, dar nimic nu se potriveste cu orientarea camerei fetitei mele.