Biblioteci inedite pentru camera copilului

Kids Room - DesignTherapy

Dragonului îi place (mai nou) să răsfoiască și el cărțile. Ce bine! Pentru că are deja vreo sută cumpărate. Așa că am început să caut idei de amenajare a unei biblioteci. Într-un an-doi poate va dori să aibă un colț al lui. Deci, dacă sunteți în căutare de inspirație pentru amenajarea unei biblioteci inedite în camera copilului, iată ce am găsit eu:

Biblioteci din rafturi

Sunt practic cele mai simple biblioteci. Poți să pui cărțile ca mai jos, cu coperta la vedere, astfel încât să îl inspiri mereu pe cel mic să deschidă o carte. Poți folosi spațiul de sub rafturi pentru a-i organiza jucăriile preferate. De exemplu, noi când citim cartea cu elefanți, ne luăm și familia de elefanțo de pluș în brațe.

biblioteci inedite

biblioteci inedite

Tot rafturi, dar de data aceasta pentru copii mai mari. Mi se pare important ca spațiul să permită accesul facil copilului la cărți. De aceea, bibliotecile clasice mai pot aștepta.

Biblioteci inedite – după placul copilului

Cred că un spațiu de citit simpatic atrage spre astfel de activități. De altfel, mi se pare un obiect de decor tare interesant. Dacă ai spațiu și copilul tău este un cititor împătimit, poți organiza mai multe biblioteci de acest fel. Poți pune la baza copacului și un pof sau un fotoliu, pentru a crea un spațiu de lectură confortabil.

biblioteci

Biblioteci – instrumente muzicale, cine s-ar fi gândit? Ei, bine, există o mulțime de idei, iar aceasta, pian, e doar una dintre ele. Evident, făcută pe comandă, o astfel de bibliotecă poate fi violoncel, chitară sau chiar o cheie sol.

Sau o idee pentru copii mici

biblioteci inedite

Cred că această ultimă idee e preferata mea. Și o vom pune în practică în curând. Poate fi un proiect DIY tare simpatic, de făcut în familie.

Pentru delectare, mai pun aici o ultimă imagine, cu Dragonul în acțiune:

Dacă ți-a plăcut acest articol, atunci îți recomand și:

Cum să transformi camera copilului într-un loc magic

Kids Room: Organizare la îndemâna tuturor

10 idei pentru un loc de joacă pentru copilul tău

And, of course, sharing is caring!

Share This Post!

3 Comments

 • Simona ianuarie 22, 2018 at 4:21 pm

  Wow ! Cat sunt de frumoase!

 • Roxana ianuarie 22, 2018 at 9:38 am

  Ce ideei faine! Mi-a placut ultima, pentru inceput este cea mai potrivita. Fetita mea are 9 lunite si am inceput sa rasfoim cateva carticele. ❤️

  • DesignTherapy ianuarie 23, 2018 at 10:19 am

   Sa va traiasca! O sa-i placa din ce in ce mai mult!