Cadouri altfel pentru copii. De Crăciun și nu numai

Kids Room - DesignTherapy

Copii sunt copleșiți de cadouri mai ales de Crăciun. Oricine vine în vizită, oriunde ajung, ei primesc ceva. Un cadou. Mai mare, mai mic. Dar un cadou. Inclusiv noi cumpărăm o grămadă de lucruri. Mai puțin anul acesta. Când am decis să acționăm responsabil, nu impulsiv. Așa că am trecut pe listă: un cadou pe care și l-a trecut D. pe listă (un robot adică), ceva distractiv, dar educativ (un banc de lucru adică) și ceva care să ne apropie (o carte de citit seara, înainte de culcare). Dacă aveți nevoie de inspirație, mai jos aveți câteva idei (ce pot fi achiziționate oricând, inclusiv acum, last minute adică).

  1. Jucării educative

Noi ne alimentăm destul de mult/des de la EduClass. Pentru că au o ofertă extinsă – peste 2.000 de jucării – și multe lucruri care să ne placă. De la truse de doctor până la bancul de lucru de vă povesteam mai sus, sunt o mulțime de jucării faine. Partea mea preferată e că showroomul se află la Unirii (în zona fântânilor), adică este extrem de accesibil și până și eu găsesc loc de parcare dacă insist să mă duc cu mașina. Îmi place să mă duc în showroom pentru că acolo pot să văd efectiv jucăriile la treabă. Mai jos am făcut o selecție pur întâmplătoare. (Până acum noi am mai luat o bormașină electrică, figurine cu animale și dinozauri, MagPlayer, un puzzle magnetic, o tablă cu anotimpuri, zilele anului și activități – way ahead its time, recunosc, un garaj cu mașini care coboară în spirală, niște jocuri de îndemânare – cu șireturi, un puzzle magnetic cu corpul uman).

2. Cărți educative

Nu am cumpărat și nici nu am de gând să cumpăr poveștile clasice. Sper să nu afle niciodată despre Scufița Roșie, Capra cu 3 iezi și mai știu eu ce povești depășite. Așa că mergem pe același principiu: să fie educative. Așa am ajuns să avem o bibliotecă uriașă. Avem cărți despre trenuri, mașini și alte chestii tehnice – unde sunt descrise în detaliu și li se face o mică istorie – , cărți despre emoții, despre întâmplări de zi cu zi, despre dorimit, despre aventurile unor personaje pe care le îndrăgim.
Așa am ajuns și la Frog Crush, prima carte dintr-o serie de cinci cărți ilustrate pentru copii. The Crush Series este scrisă în limba engleză, în versuri, de către Ian Worboys și este ilustrată de Silke Diehl. Cărțile prezintă aventurile amuzante ale unui grup de animale, care au un mesaj educațional legat de consecințele propriilor acțiuni. Pe lângă prima carte a seriei, website-ul thecrushseries.com conţine jocuri, cărți audio, cântece și produse amuzante, care îi ajută pe copii să învețe într-un mod distractiv și interactiv de la personajele istețe și ghidușe. Astfel, Frog Crush începe cu gândurile unei broscuţe înfometate, care visează la un prânz crocant, în timp ce stă pe o frunză de nufăr. Un pește, un crocodil, un hipopotam și o muscă fac parte și ele din poveste, dar nu vă zic cum interacționează toate aceste personaje ca să nu vă stric surpriza. Partea cea mai funny este că poți citi povestea pe voci, încercând să interpretezi personajele.

3. O ședință foto

Nu știu dacă va fi perceput acum ca un cadou pentru ei, dar o ședință foto cu tematică poate fi o amintire de senzație. Mă uit acum la D. cât de mult îi place să vorbim despre pozele când era bebe (adică bebeluș mic-mic) sau Meme (un pic mai mic decât acum, când își poate spune numele). Cred că o oră petrecută cu niște fotografi pricepuți poate fi o oră de distracție în familie. Eu vă recomand ce am văzut în acțiune: Lilebuba Photography, From Life to Pixel, Cristina Tomani.

4. O petrecere tematică

Poate că nu vi se pare cine știe ce, dar ce ar fi dacă sub brad ați pune… costume pentru toată familia? Eu abia aștept să facem asta, cred că la anul, că acum D. e cam mic. Aș vrea să facem una pe zona StarWars. Sigur se va distra maxim! Noi preferăm FabricaDeMagie.ro pentru că au mii de costume, accesorii și toate nebuniile imaginate și neimaginate.
Pe lângă toate acestea, cel mai frumos cadou pentru un copil sunteți voi.

Share This Post!