Camera copilului. Noua (dez)ordine mondială

Kids Room - DesignTherapy

Ca părinţi, ne imaginăm camera copilului foarte sofisticat, cu mobilă aleasă cu gust, cu tot felul de materiale fine şi preţioase, cu totul pus într-o ordine perfectă, ca la muzeu. Am spus bine „ne imaginăm” pentru că realitatea este alta. Copiii au propria lor ordine, îşi doresc culori, desene. lucruri simple şi trainice. Tocmai de aceea, am adunat câteva idei pentru camera copilului. 

În primul rând, camera copilului trebuie gândită pentru copil. Lucrurile să fie la nivelul lui, pentru a se simţi stăpân pe spaţiul pe care i-l punem la dispoziţie. Cât mai multe sertare, ca să aibă în ce cotrobăi, dar şi ca  să înveţe să fie organizaţi. În plus, la vârste mici, sertarele le vor da de lucru pentru mult timp. Mobilierul de la Ikea, special creat pentru organizarea jucăriilor, este ideal în acest sens.

Sunt adepta amenajărilor de tip Montessori. Unde totul să fie cât mai firesc şi pe măsura celor mici. De aceea, cred că până la o anumită vârstă este chiar recomandat ca micuţul tău să aibă un pat foarte jos. Sau mai bine o saltea mai înaltă şi confortabilă. Cu siguranţă va fi fascinat de corturi, de orice seamănă a aventură. Pot spune că este şi cazul nostru, deşi D nu are nici doi ani. Am testat asta chiar la Ikea, în weekend, unde a fost fascinat de paturile cu baldachin.

Loc de joacă în camera copilului

Şi, esenţial, să le lăsăm mereu spaţiu de joacă. Nu o bucăţică de covor, ci un spaţiu creat special cu acest scop. Un colţ cu o tablă de desenat, un şotron, un leagăn suspendat (da, se poate şi în casă), un trenuleţ, un cort. Ceva unde nu trebuie să facă ordine, ci doar să se joace.

Camera copilului

Cum arată camera copilului tău?

PS: Dacă vrei să mai citeşti şi alte sugestii despre amenajarea camerei copilului, iată aici câteva idei:
Organizare în camera copilului
Cele mai frumoase camere pentru copii
Camera copilului, un imens loc de joacă

Share This Post!