Idei de organizare pentru camera copilului

Kids Room - DesignTherapy

Noiembrie vine cu vreme rece şi, cel mai probabil, mai mult timp petrecut în casă pentru copii. Ceea ce înseamnă mai multe jucării împrăştiate şi nu numai. De accea, îţi propun azi câteva idei (aş zice eu geniale) pentru a organiza camera copilului. Pe placul lui, aşa că va da cu drag o mână de ajutor când îi vei cere. 

Camera copilului este, de obicei, pentru el acel loc intim, magic, în care are super puteri şi orice îţi imaginează poate prinde viaţă. Pentru tine este tot un loc magic: locul unde oricât ai face ordine, tot ca după „război” arată. A neverending story, pe scurt. Dar iată câteva idei care te vor ajuta să respiri puţin, indiferent de vârsta celui mic.

Rafturi pentru camera copilului

Banal, nu? Cu cât mai multe, cu atât mai bine. Important este să fie de diferite dimensiuni, să fie şi tip poliţă, dar şi tip sertar, dar să poţi pune şi cutii pe ele. Pe scurt, să fie versatile. Mie mi-au plăcut foarte multe acestea:

thelandofnod

Evident, idei sunt multe. Putem merge şi pe variante combinate, în stil industrial, pentru un copil mai maresau un adolescent:

pinterest

Sau aşa:

După cum poţi vedea, orice combinaţie ai alege, trebuie ca aceasta să fie veselă, să aibă elemente care să-i apropie pe cei mici: desene, stickere, pluşuri etc. Iar cuvântul de ordine este accesibilitatea. Este recomandat ca ei să poată ajunge la ce îşi doresc. În caz contrar, degeaba este camera lor dacă nu o pot utiliza.

Personalizează camera copilului

Consider important ca orice copil să simtă că spaţiul îi aparţine. Aşa că trebuie să îi ceri părerea. Poate că preferă rozul sau galbenul. Poate îi plac posterele sau maşinuţele. Indiferent ce preferă, pasiunile lui trebuie să se regăsească în decorul camerei.

firefly

kidsinteriorscom

Spaţiu pentru colecţiile copilului

Dacă micuţul tău este colecţionar, atunci trebuie să găseşti loc şi pentru colecţiile sale. Şi idei de a le pune în valoare, într-un mod organizat, găseşti mai jos:

De unde cumpărăm organizatoare pentru camera copilului

Acestea fiind zise, am lăsat la final câteva sugestii pentru cumpărături. Organizatoare multe şi frumoase găsim, evident, la Ikea. Suedezii sunt experţi în organizare, iar la capitolul camera copilului sunt geniali. Putem reinterpreta şi mobilierul găsit la alte categorii, însă cu siguranţă soluţii şi inspiraţie veţi avea din plin dacă daţi o raită prin magazin. Eu am selectat doar câteva piese.

Mai găsim lucruri interesante şi la JYSK, iar de curând s-a deschis în Veranda Mall magazinul Tati. Retailerul francez are câteva obiecte de decor interesante, dar ce mi-a atras atenţia a fost un sistem de depozitare cu sertare, din plastic, în care se pot depozita organizat o mulţime de creioane, jucării mici, piese de lego etc. Costă 99 de lei şi îl veţi găsi la rafturile dedicate bucătăriei.

Ca un PS, te sfătuiesc să mergi şi la Design&After, unde am găsit cea mai dulce colecţie de şoricei.

designandafter

Sper că ai găsit inspiraţie în acest articol. Eu deja mă gândesc la câteva proiecte DIY 😀

Share This Post!

2 Comments

  • Începe școala! idei super-trouper de birouri pentru copii (3-12 ani) | DesignTherapy august 29, 2019 at 2:43 pm

    […] În altă ordine de idei, pentru mai multe sugestii vizavi de organizare, vă invit să citiți și: Idei de organizare pentru camera copilului […]

  • xxx august 2, 2017 at 11:09 am

    Hі, just ᴡanted to mention, I loveԀ this bloց ⲣost.
    It was funny. Қeеp оn posting!