Pentru că am văzut cât de apreciate au fost ideile pentru camera copilului, azi revin cu ceva și mai concret. 5 propuneri de amenajare pentru camera copilului, pe vârste diferite, ba chiar și pentru frați. Nu e vorba numai de sugestia de amenajare, ci și de buget, prezentat cu aproximație, că până la implementare se pot schimba lucruri, chiar de către arhitecții care le-au proiectat, adică de echipa faină de la Jooca Studio.
Cameră în stil Montessori – 2.000 de euro
Este un stil tare apreciat de părinți. Și pe bună dreptate. Presupune ca materiale să fie cât mai naturale, spațiile să fie simple, accesibile copilului, de la cele mai mici vârste. Prin urmare, linia amenajării s-a păstrat în spiritul acestei filosofii. Și rezultatul este unul tare simpatic. „Camera Irinucăi a fost amenajată după tema Loving the nature și a presupus redarea de animale, fluturași, culori naturale, astfel încât totul să pară rupt din natură, dar în același timp să fie în stil Montessori, un stil de altfel foarte popular printre părinți”, a explicat Alexandra Stamate, arhitect Jooca Studio. Bugetul estimat pentru această cameră este de 2.000-2.500 de euro.
Cameră pentru băieți – 4.000 de euro
Această cameră conține un element foarte important pentru micul locuitor al acesteia: o ascunzătoare. Aceasta a fost cerința specială pe care au primit-o arhitecții atunci când s-au pus pe lucru. Astfel, micuțul Nicolae, care are 8 ani, a primit o căsuță-pat, unde locul de joacă este sus, iar cel de dormit jos. Amenajarea a pornit de la dungile de pe plafon, existente la momentul cumpărării locuinței. „Am avut această cerința specială și, din fericire, am dus-o cu bine la capăt. Când a făcut recepția camerei, Nicolae a stat trei ore în căsuța lui, deci a fost un succes. Prețul amenajării a urcat însă destul de mult tocmai pentru că mare parte din mobilier a fost făcut pe comandă”, a mai explicat arhitectul.
Cameră pentru frați – 2.000 de euro
Un spațiu amenajat pentru doi băieți școlari, de 8 și 10 ani. Cei doi aveau nevoie de un spațiu de dorimit și citit, nu de joacă, acesta fiind amenajat separat. Cerința clientului a fost de a crea o cameră în culori vesele, funcțională, așa că s-a mers pe forme dinamice triunghiulare și culori pastelate. „Am pornit întreaga amenajare de la paturile Flexa, care existau deja, și care se pot monta și alăturat și suprapus”, a precizat Alexandra Stamate. Bugetul, cum spuneam, 2.000 de euro, iar proiectul este în curs de finalizare.
Cameră Montessori – 2.300 de euro
Aceasta este o cameră creată pentru o fetiță de 3 ani. Dincolo de evidenta dorință de a păstra principiile Montessori în amenajare și culorile vesele, tema se centrează pe o casă care să te îmbrățișeze. Clienta și-a dorit ca întreaga casă să fie amenajată după principii feng shui, așa că a fost o provocare să se împletească aceste filosofii în camera fetiței. Pentru că în feng shui nu este permis ca o casă să fie amplasată deasupra capului, aceasta s-a mutat puțin, pe perete. Rezultatul este însă adoabil. „Am mers pe linii pastelate, fine, armonioase, aceasta fiind dorința expresă a clientei”, a mai adăugat arhitectul.
Cameră de joacă – 3.000 de euro
Ideal ar fi, cel puțin în cazul nostru, ca spațiul de joacă și cel de dormit să fie separat. Îmi imaginez că nevoia crește proporțional cu numărul copiilor. Mai ales atunci când împart aceeași cameră, dar au program separat, ideal ar fi să existe un astfel de spațiu, astfel încât cei doi să nu se obosească reciproc. Acest spațiu este amenajat tocmai în această idee. Este o mansardă generoasă, astfel încât și părinții pot sta liniștiți în această cameră citind cât copiii se joacă. Este compartimentată, așa că se pot desfășura concomitent mai multe activități. Așa că dacă spațiul și bugetul vă permite, este recomandarea mea sinceră să profitați!
Mai multe idei de la Jooca Studio, găsiți și pe pagina lor de Facebook, adică aici.
PS: Dacă ți-a plăcut acest articol, atunci îți recomand și:
3 camere pentru copii create de designeri români
Apartament cu trei camere pentru o familie fericită
Întrebări mari de la oameni mici. Cum le răspundem și câteva idei pentru cărțile copilului
2 Comments
Foarte fain! Macar asa am o idee reala asupra costurilor. Data viitoare poate ne zici si de furnizori.
Articolul acesta îmi place mult. Ador camerele Montessori, mai ales prima camera. Îmi plac culorile pastel. N-am înțeles de ce se vorbea despre Feng Shui si nu s-au respectat tocmai aceste principii: nimic nu este mai înalt langa pat, cum este acel șifonier, pentru a nu periclita siguranța copilului. Șifonierul nu este bine plasat sau nu are înălțimea potrivită.
Cea mai interesantă camera este cea cu ascunzătoare. Îmi pare cea mai reușită. Iar mansarda transformată in camera de joaca este foarte practica. Eu am compartimentat-o pentru a obține doua camere pentru fete, o baie si un spațiu pentru stat la televizor. Inițial îmi doream pentru fete o camera asemănătoare celei prezentate, apoi am dorit spațiu pentru fiecare si intimitate.
Mulțumesc pentru articol. Îmi place ca sunt trecute si costurile. De buget depinde reușita sau si de buget depinde ?.
La cât mai multe articole frumoase .. ??✨