Cât costă să amenajezi camera copilului în stil Montessori: 3 idei

Kids Room - DesignTherapy

Stilul Montessori promovează independența și autonomia copilului. Ne dorim ca acesta să se descurce singur, însă trebuie să-i oferim și mijloacele prin care să o facă. De aceea, stilul de amenajare trebuie să fie prietenos, simplu și cât mai accesibil lui. Am adunat mai jos câteva idei de amenajare care integrează stilul Montessori, plecând de la… pat. Toate produsele sunt de pe Bonami, am apreciat faptul că am găsit la un loc totul, de la mobilier până la textile, de la decorațiuni și jucării până la covoare și perne. Desigur, opțiuni există nenumărate, însă eu apreciez eficiența atunci când lucrez un astfel de proiect. 

Pat Montessori, în funcție de pasiunile copilului

Atunci când amenajezi camera copilului, probabil cea mai importantă parte a proiectului este patul. Acesta dictează uneori stilul întregii amenajări. Eu am ales azi stilul Montessori pentru că mi se pare cel mai potrivit pentru copiii mici și preșcolari.

Liniile simple, minimaliste fac spațiul aerisit, iar copiii au nevoie de libertate de mișcare. De asemenea, au nevoie de idei pentru a-și dezvolta creativitatea, iar un cort poate fi spațiul perfect pentru mici exploratori, pentru cei care se joacă de-a indienii sau… the sky is the limit. 

Mai jos 3 tipuri de pat, 3 stiluri: cort, căsuță, norișori. Versatile și potrivite și pentru camera de fete și pentru camera de băieți. 

Media de preț pentru un astfel de pat este 1.200 de lei, fără saltea

Pe lângă paturi, găsești aici și o mulțime de variante pentru dulapuri, comode, spații de depozitare croite pe măsura celor mici. Cu dimensiuni reduse, culori naturale, materiale la fel, cu mici detalii simpatice, cum ar fi o pată de culoare, un mâner mai special, un decupaj în formă de inimă. Mi-au plăcut și mesele și scaunele, birourile pentru cei mici, dar și varietatea de mobilier care îți poate da și mai multe idei.

Mobilier de la Bonami în stil Montessori

Mi-a plăcut mult și diverisitatea de stiluri de pe site-ul Bonami. Mi-au plăcut mult pernele, pufurile, așternuturile, covoarele – sunt chiar pe orice stil și orice gust: spațiu, animal life, dinozauri, design minimalist și nu numai. Pentru D. aș merge pe Indie – African style, cam cum e mai jos, dar, desigur, și ideile pentru fetițe sunt numeroase. Îmi place că poți lua totul în aceeași idee, de la fotolii până la textile

cameră Montessori
cameră Montessori
Perne: 40 lei, covoare: 100-350 lei (medie), fotolii și scaune: de la 170 de lei etc

Jucării în stil Montessori

Cred că o parte esențială în camera unui copil este cea dedicată jucăriilor. De la spațiul de depozitare, organizarea acestora, până la jucăriile în sine. Jucăriile în stil Montessori au în comun utilitatea, faptul că sunt inspirate din viața adulților. Bucătării în miniatură, dar neapărat din materiale naturale, culori neutre, vase și elemente din lemn care ajută la imaginarea și construirea prorpiilor povești.

Mai jos am adunat mai multe jucării, în funcție de stilurile de mai sus, sigur că găsiți mult mai multe. Mi-a plăcut tare mult căruciorul de înghețată care mi se pare că poate fi folosit câțiva ani, punând în practică mai multe noțiuni abstracte. Dincolo de gătit, de ideea de petrecere, poți vorbi pe marginea acestuia despre anotimpuri, despre comerț, despre schimburi etc. 

Mai multe jucării și alte idei de amenajare găsiți aici

cameră Montessori
Jucării, de la 7 lei. De văzut și tapetul și stickerele pentru pereți.

Prețurile pe Bonami.ro variază destul de mult, fiind practic accesibile pentru diferite variante de buget. În medie, se înscriu în cele ale pieței, iar anumite campanii vă pot aduce avantaje financiare considerabile. De exemplu, un pat costă în jur de 1.000- 1.500 de lei, în funcție de dimensiuni, fotolii, scaune, pufuri pornesc de la 70 de lei până la 700 de lei, dulapurile și comodele variază între 1.000 și 4.000 de lei, covoarele au o medie de 150 de lei etc.  De apreciat designul și calitatea finisajelor, care pot influența pragurile de preț.

PS: La final nu pot să trec peste acest set de mobilier care mi-a plăcut tare mult. Și care se potrivește de la venirea acasă de la maternitate până mult mai târziu, spre vârsta școlară, căci pătuțul se transformă în pat. 

cameră Montessori

P.P.S: Ce buget ați aloca pentru renovarea completă a camerei copilului?

Share This Post!