Cum împarți spațiul atunci când ai o cameră și… doi copii

Kids Room - DesignTherapy

cameră pentru doi copii

Uneori e destul de complicat să amenajezi camera unui singur copil. Când sunt doi, lucrurile se complică exponențial. Știu asta, fără să fi simțit neapărat pe pielea mea. Mai degrabă pe pielea prietenilor. Și pentru că, de cele mai multe ori, e dificil să amenajezi două camere separate (la vârste mici nici nu e neapărat indicat), am adunat câteva idei de camere pentru doi copii care sper să vină în ajutor părinților care se confruntă cu această situație. 

Patul, prima problemă. Rezolvată.

Paturile suprapuse sunt cea mai la îndemână metodă, mai ales dacă aveți diferență de vârstă între copii. Puteți adapta inclusiv paturi în stil Montessori, după cum se vede mai jos:

Mie una îmi place foarte mult și ideea aceasta de paturi built-in, unde s-a adaptat și o bibliotecă, practic, sunt spații ce pot fi folosite până la vârste mai mari, spre 12-14 ani, spre deosebire de cele de mai sus, care au o durată de viață mai mică.

De asemenea, există și varianta paturilor separate. Funcționează perfect atunci când aveți o cameră mai mare ca suprafață, copiii nu se vor certa niciodată cine stă deasupra, și este indicată mai ales când copiii au vârste apropiate sau sunt gemeni. Puteți găsi variante de a le crea spații separate vizual, cum ar fi cromatica folosită:

Locul de joacă într-o cameră pentru doi copii

Este important ca, indiferent de soluțiile găsite pentru amenajare, să reușiți să găsiți varianta optimă pentru ca spațiul de joacă să fie organizat pentru diferite activități: pistă de mașini, loc pentru construcții, loc de citit, bucătărie pentru gătit etc. Pentru că, de obicei, copiii sunt diferiți și preferă să se joace ȘI separat. Interesele diferă, prin urmare ar trebui să aibă spațiul necesar pentru a se purta ca atare.

Spațiul de studiu

La fel de important este și locul unde cei mici studiază. Sau desfășoară activități de tip desenat, pictat, bricolaj etc. Desigur, până să ajungă la școală (deși acum clasa 0 înseamnă deja teme) nu vor avea neapărat nevoie de un birou. Însă ar fi indicat să poată sta la o masă. Cei mai mulț dezvoltă interes pentru desenat/scris/pictat de la vârsta de 2-3 ani și ar fi bine ca astfel de activități să le favorizeze o postură sănătoasă. O idee de spațiu de studiu într-o cameră pentru doi copii este aceasta:

Așa cum se poate observa, spațiul comun este din nou delimitat cromatic prin câteva elemente subtile. Puteți alege împreună elementele care vor diferenția locul fiecăruia. Desigur, sharing is caring, însă și copiii au nevoie de intimitatea lor. Prin urmare, așa cum vouă vă place să aveți hainele separat de ale partenerului de viață, așa și copiilor le place să aibă spațiul lor. Tocmai de aceea, ar fi indicat ca și copiii să aibă sertare diferite pentru haine, cu numele lor pe ele.

Voi ce idei ați mai pus în practică?

Foto: Pinterest via (descriere foto), Pixabay.com

Share This Post!

1 Comment

  • Incredibil ce poți face într-o garsonieră de 32 metri pătrați | DesignTherapy august 25, 2018 at 8:46 pm

    […] Cum împarți spațiul atunci când ai o cameră și… doi copii […]