Cum să amenajezi camera copilului, de la A la Z

Kids Room - DesignTherapy

O cameră perfectă pentru un copil este o cameră unde acesta se poate juca nestingherit. De fapt, mai mult decât atât, este o cameră unde joaca este potențată. Prin urmare, azi vorbim despre camera copilului perfectă, cu principii și idei de amenajare, ușor de implementat și fără niște investiții majore. Curioși? Așa sper!

Un perete fun

Puteți folosi tapet sau doar vopsea. Sau stickere. Sau un pattern ales de voi. Dar faceți un perete colorat, vesel, care să dea tonul întregii camere. Sau puteți amenaja un perete de desen. Cu vopsea de tip chalkboard, câteva rame, etajere, aveți mai jos exemple ușor de pus în practică.

Pinterest camera copilului

Pinterest camera copilului

Pinterest camera copilului

Pinterest camera copilului

Vopsea pentru un perete ca o tablă de scris găsiți și la Dedeman, costă 77 de lei – 1,25 litri.

camera copilului

Iar un tapet fain tare (e mai scump, însă veți remarca fără îndoială calitatea materialului), la MINDTHEGAP:

tapet camera copilului

Un perete pentru creațiile copilului

Nu este suficient să îi lași să se joace. Studiile arată că recunoașterea realizărilor copilului le va crește încrederea în ei înșiși. Așa că pune-le desenele în ramă. Sau agață-le în cârlige, pe o sfoară specială. Sau amenajează un raft special pentru cele mai complicate construcții LEGO. Indiferent de pasiune, aratați-i cât sunteți de impresionați.

Pinterest camera copilului

Mi se pare o idee faină folosirea unui tapet magnetic. Mai ales pe cel de tip tablă de scris, pe care îl găsiți și la eMAG (aiciputeți să prindeți cu magneți desenele copiilor.

Masă pentru activități

Trecem la partea cea mai fun. Și anume joaca. De la 2-3 ani, deja puteți organiza o masă pentru activități. Asta vă ajută și pe voi, ca părinți, să nu vă împiedicați zi de zi de piese mărunte, dar și pe ei, să aibă la îndemână un spațiu confortabil de joacă, gata amenajat. Noi avem ca pasiune trenurile, dar știm că urmează epoca LEGO. Puteți amenaja o masă specială chiar voi, ca în exemplele de mai jos:

Pinterest camera copilului

Pinterest camera copilului

Pinterest camera copilului

De curând, la un târg, am descoperit TRANSFORMO. E o masă de joacă pliabilă. Mi s-a părut interesantă, funcțională, mai ales în spații mici. Vă las mai jos câteva imagini.

Organizare și funcționalitate

Dacă am ajuns la joacă, am ajuns și la organizare. Camerele bine organizate sunt camerele pe care le iubesc toți părinții. Secretul este însă să faci această organizare accesibilă și plăcută celui mic. Camera copilului îl ajută de fapt să fie mai organizat. Așa că puteți organiza jucăriile pe categorii, pune hainele la îndemână, folosi etichete pentru a găsi mai ușor jocurile sau hainele. Cărțile preferate trebuie de asemenea să aibă locul lor, la fel și colecția de mașini. Puteți folosi rafturi deschise, dar și benzi magnetice pentru organizare. Important este ca totul să pară distractiv. O joacă.

Pinterest camera copilului

Pinterest camera copilului Pinterest camera copilului

Un colț de citit pentru camera copilului

Tocmai am vorbit despre cărți. Sunt foarte importante. De la vârsta când sunt doar pline de imagini și până când devin o aventură continuă. Așa că merită locul lor, dar și un spațiu adecvat pentru ca activitatea în sine să fie confortabilă. Așa că un balansoar, un fotoliu, o saltea specială, un cort, un pouf sunt variante numai bune.

Pinterest camera copilului

Pinterest camera copilului

Pinterest camera copilului

Am găsit la JYSK (aici) o mulțime de rafturi, cu prețuri care pornesc de la 25 de lei!

(PS: Despre biblioteci pentru copii, am mai scris aici: Biblioteci inedite pentru camera copilului)

O colț dedicat activităților… fizice

Poate fi un coș de baschet, un perete de cățărat, un leagăn, un leagăn-funie, un balansoar – copiii din ziua de azi au o altă idee despre joacă față de săritul în pat clasic cu care am crescut noi. Avantajul: puteți să faceți totul foarte sigur pentru copil, iar el se va distra în cameră ca într-un loc de joacă.

Pinterest camera copilului

Pinterest camera copilului

Pinterest camera copilului

Pinterest camera copilului

Confortul din camera copilului

Fie că vorbim de pat – clasic – sau de fotolii, scaune de birou sau pur și simplu spații de stat jos, acestea trebuie să fie confortabile. Investiți într-o saltea bună, într-un scaun de birou ergonomic. E important. Imaginați-vă că voi ați sta pe ace la birou. Cam așa e și pentru el.

Pinterest camera copilului

Mai pun, la final, niște covoare pentru camera copilului faine tare, pe care le-am găsit la Zazui.ro, Mobexpert și Vivre:

Share This Post!

2 Comments

  • 7 camere Montessori reinterpretate | DesignTherapy iulie 17, 2019 at 9:24 pm

    […] Cum să amenajezi camera copilului, de la A la Z […]

  • 7 idei smart pentru casa ta | DesignTherapy noiembrie 3, 2018 at 10:39 pm

    […] lor acolo. Despre cum să amenajezi o cameră de copii cât mai eficient și interesant am scris aici. De asemenea, am mai scris despre camere de băieți și camere de fetițe, care să le provoace […]