13 super idei de a transforma bucătăria pentru copii de la IKEA

Kids Room - DesignTherapy

IKEA

Dacă aveți copii, știți cu siguranță despre faimoasa bucătărie Duktig de la IKEA. Costă 390 de lei, iar noi nu o avem. De ce? Pentru că dl. Dragon (aka tatăl lui #babydragon) a considerat că sunt bani aruncați pe fereastră. Dar abia aștept să-i arăt aceste IKEA hacks care pur și simplu transformă o banală jucărie într-o super bucătărie. Na, că am făcut și o rimă! Dar iată ce puteți face cu bucătăria Duktig, astfel încât să vă faceți copilul fericit și, de ce nu, să o integrați în ambientul casei:

1.În primul rând o putem vopsi

Este destul  de simplu, mai ales că suprafața este mică. Clasicele culori pastelate sunt perfecte. De asemenea, am observat că vine tare bine și cu variante de negru. Nici nu mai zici că e vorba de o bucătărie pentru copii.

bucătărie pentru copii

2. Mânere felurite

Metalice, din piele, aurii sau argintii, colorate sau negre. Mânerele schimbă total aspectul. Dacă nu mă credeți, uitați-vă mai jos și spuneți-mi dacă vi se pare că aceasta este o bucătărie pentru copii:

3. Bucătărie pentru copii, cu accesorii felurite

Oale, crătiți, polonice. Da, despre acestea știți deja. Dar și ghivece, prosoape, ca într-o bucătărie adevărată. Chiar și o copertină își poate găsi rostul. Puteți inventa un joc de-a restaurantul, de exemplu.

bucătărie pntru copii

4. Puțină culoare

O idee care mi-a plăcut tare mult a fost aceea de a adăuga tapet. E suficient un carton mai tare sau chiar un placaj. Se montează ușor. Pentru cei care vor să meargă mai departe,  puteți vopsi/picta acest „dos”. Sau chiar și robinetul ori chiuveta. Ia uitați ce fain arată:

bucătărie pentru copii

Ikea copii

Nu-i așa că arată spctaculos? Eu zic că e mai mult decât o simplă bucătărie pentru copii. Poate arăta senzațional, poate sta chiar lângă mobilierul de bucătărie propriu-zis, astfel încât să vă petreceți cât mai mult timp împreună cu copilul. Bucătăria se găsește aici.

Voi ce ziceți? Aveți o astfel de jucărie în casă? V-ați încumeta să o „renovați”?

Foto: Pinterest, Instagram, Petit and Small

Share This Post!

6 Comments

 • Denisa M martie 23, 2018 at 1:19 pm

  SI noi ne am invartit dupa ea dar nu am luat-o. Arata fain, in toate variantele, si mie imi place 🙂

 • Adn de Femeie martie 23, 2018 at 12:47 pm

  Arată atât de bine, ca as sta eu la cratiță la ele ? spațiu și finanțe sa fie, restul ni le facem. Nu?!

 • anasimaria martie 23, 2018 at 12:27 pm

  Sa stii ca mie nu mi se pare ca e vreo risipa, vreodata, bucataria pentru copii. Desi am observat, evident, o inclinatie uneori periculoasa, alteori foarte fireasca spre bucataria adultilor, fetele noastre s-au jucat mereu la bucataria lor. Si toti, dar absolut toti copiii, care ne-au calcat pragul, fie ei baieti sau fete, mai mici sau mai mari, s-au jucat acolo. Noi n-am luat de la IKEA, desi imi suradea, ci am adaptat un dulap, la care am pus accesorii si o etajera. Iar la indemana am avut mereu si o lada cu nisip kinetic. Big hit, foarte des. Foarte frumoase oricum ideile de mai sus de bucatarie, si pentru copiii nostri, dar parca mai ales pentru copiii din noi :))

  • DesignTherapy martie 24, 2018 at 12:38 pm

   Wow! Ce fain! Ma bucur ca ati avut asa idei minunate 🙂 Si da, sunt mai ales pentru copiii din noi, recunosc.

 • Gio martie 12, 2018 at 9:33 pm

  Eu cred ca a vazut aceste idei si a zis “fir-ar iau asta si de fapt nu costa doar 390
  Lei, ci intreaga si infinita suma ce urmeaza dupa, in amenajarea ei”
  … poate de aia nu o aveti inca ?
  Zic si eu
  ?

  PS. Radem glumim

  • DesignTherapy martie 12, 2018 at 10:04 pm

   :)))))))))))))) Niciodata nu cumperi ceva si atat, ai dreptate :))