5 idei atât de faine pentru copii, că părinții le vor iubi

Kids Room - DesignTherapy

camera copilului

Daaa, știu că scriu mult despre camera copilului. Dar să fim serioși, la noi există o industrie uriașă de produse, o cerere și mai mare, dar prea puțini oameni le pun cap la cap. Așa că mai pun și eu umărul din când în când, punând pe hârtie (mă roggg, pe laptop), câteva idei de care m-am îndrăgostit pentru că sunt simple, ușor de pus în practică, nu te usucă la buzunare, arată de reviste și sigur copilul le va iubi. De altfel, acesta din urmă e cel mai important lucru. 

Organizare puțin altfel 

Adică în spirit de joacă. Nu ai nevoie de 100 de dulapuri. Sau cutii. Ci mai degrabă dispune totul la vedere, la îndemână, da-i o formă prietenoasă, iar copilul va aprecia acest lucru. Este mult mai ușor de adoptat un concept atunci când îl îmbraci în lucruri ușor de înțeles pentru cel mic. În plus, camera copilului decorată astfel te va binedispune și pe tine. Mai jos este un exemplu de organizare cu ajutorul mobilierului de la IKEA (varianta ieftină), dar dispuse mai creativ. Interesant, nu?

camera copilului organizare Pinterest

Pereți gata de pictat 

Asta este o idee mai degrabă pentu adulții din casă. Care nu se vor mai enerva atât de rău. O rolă uriașă vă va scăpa de grija aceasta. Iar copiii, credeți-mă, se vor plictisi. Nu este interzis să desenezi, deci nu o mai faci atât de des. Pentru că vârsta asta este despre testarea limitelor. Și voi știți asta deja. 

pereti camera copilului Pinterest

Exploatarea spațiului în mod creativ 

Asta sună prețios, pretențios, dar e vorba de fapt tot despre organizare. Astfel încât copilul să vadă în camera lui că are spațiu pentru joacă, pentru dormit, pentru relaxare, pentru dormit, pentru citit etc. Mie mi-a plăcut tare mult cum a fost folosit acest spațiu mic, dar mai ales cât de frumos a fost completat de decorațiuni. Sunt tare importante, chiar dacă poate credeți că micuțul vostru nu le observă, nu e așa. În plus, utilizarea materialelor naturale este atâââât de importantă. Evitați pe cât posibil culorile aprinse pe suprafețe mari.

organizare camera copilului Pinterest

Un perete… altfel!

Ce spuneți despre jucăriile Montessori? Sigur vă plac! Dar cele senzoriale? Dar cele care stimulează motricitatea fină? Sau grosieră? Sau imaginația? Iată o variantă pentru a le avea pe toate la un loc, folosind un spațiu redus, potrivită pentru vârste diferite:

pereti camera copilului  Pinterest

pereti camera copilului Pinterest

Poate că tu nu te pricepi sau nu ai timp, dar există suficienți antreprenori care sunt dispuși să pună în practică așa ceva. 

Ca afară, dar înăuntru, în camera copilului

Ai zice că, dacă se termină vara, parcul devine tot mai puțin atractiv pentru copii. De fapt pentru părinții care se tem de frig, de alunecat, de transpirat etc. Tocmai de aceea, o variantă bună este să amenajezi un mic gym pentru copil. Nu e atât de complicat cum sună și nici nu ai nevoie de prea mult spațiu. 

pereti camera copilului  Pinterest

Se poate amenaja cu puțin ajutor de la Decathlon sau de la alte magazine de profil. Puteți improviza tot felul de astfel de panouri de activități, puneți o saltea jos pentru o aterizare lină și stați liniștiți în timp ce copilul își consumă din energie indiferent dacă afară plouă, ninge sau e pur și simplu foarte frig.

Ce spuneți despre aceste idei? Sunt de ajutor?

Mai găsiți idei de amenajare a camerei copilului și aici: 

5 idei super fun pentru camera copilului tău

Cum să amenajezi camera copilului, de la A la Z

Cum să transformi camera copilului într-un loc magic

Foto: Pinterest, Pixabay.com

Share This Post!

1 Comment

  • Laura octombrie 9, 2018 at 6:50 am

    Foarte mișto ideile!