„Mami, de unde vin copiii?” – asta e o întrebare clasică, dar mai sunt! “Ce este timpul?”, “De ce vine noaptea?”, “Ce sunt stelele?”, “Ce este mâncarea?” și preferata mea: “De ce trebuie să facem câ?” – la noi câ este o denumire mai subtilă pentru number 2! Well, de ceva vreme chiar caut astfel de întrebări pentru că am descoperit că ne ajută în viața de zi cu zi și că ne deschid subiecte noi de conversație, chiar și la 2 ani (poate că voi sunteți mai avansați în treaba asta cu parentingul, dar noi aici suntem…).
Așa am descoperit minunatele cărți Usborne. Bine, de fapt cărțile erau ele descoperite de ceva timp, însă sunt atât de multe, încât uneori te pierzi în detalii și le ratezi fix pe cele mai interesante pentru voi. Eu însă am fost suficient de norocoasă să o descoperit și suficient de inspirată să o păstrez aproape pe Gabriela Rusu, de la Raisa’s Books. (Vă rog să rețineți că acesta chiar nu este un articol publicitar, credeți-mă că dacă ați știi câți bani dăm pe cărți ați spune că nu suntem cu toate țiglele pe casă).
Așa am descoperit câteva cărți foarte faine, pentru că Gabriela deja știe care este nivelul lui Damian și mereu îmi face recomandări inspirate atunci când o solicit. Suntem în etapa lună, stele, noapte, de ce trebuie să dormim. Așa că ne folosim cu succes de cărțile gen:
Ce fac alții noaptea:
Am migrat ușor la discuțiile despre spațiu. Nu vă imaginați cine știe ce discuții academice, dar eu zic că sunt de folos și aceste bolboroseli.
Preferata noastră dintre aceste cărți Usborne este, cum ziceam, cea despre “poo”:
Alte cărți Usborne care ne-au cucerit
Apoi ar mai fi cărți Usborne în colecția noastră legate de marea noastră pasiune, trenurile (avem o grămadă de treuri, de șine, dar și de cărți despre ele… Și mai urnmează!):
Și cărți care ne ajută să ne pregătim de ieșit din casă mai repede când mergem la grădiniță, pentru că descrie în amănunt ce rebuie să faci, ce se va întâmpla acolo (bine, în carte e vorba despre școală, dar noi am adaptat, nu e ca și cum ne-ar putea contrazice), plus câteva exerciții foarte cute:
Și pentru că deja am adunat un număr impresionant de cărți, dar mai ales pentru că ne dorim să fie cât mai la îndemână pentru #babydragon (chiar funcționează treaba asta, noi citim zilnic), iată și niște idei pentru biblioteci simpatice:
Subiectul biblioteci „altfel” pentru copii a fost descris pe larg și aici.
Pe de altă parte, am un disclaimer: fotografiile cu toate aceste cărți Usborne prezentate sunt făcute de mine, acas, cu telefonul. Nu sunt prea artistice, dar am vrut să vedeți cât de faine sunt chiar și atunci când nu sunt puse în valoare.
Voi ce mai aveți prin bibliotecă?
PS: Dacă mai vreți idei pentru camera copilului sau pentru biblioteca familiei, iată alte două articole, zic eu, interesante:
Pereți cu povești pentru camera copilului
Terapia prin citit. De la #RespectYourself la biblioteci de revistă
4 Comments
Îmi plac tare mult astfel d ebibliotecă. Păcat că nu avem suficient spațiu pentru a face una astfel. Dar familiile care locuiesc într-o casă mai mare, neapărat trebuie să facă asemenea biblioteci pentru micuți!
Sunt ok si pentru spatii mici 🙂 Ideea e sa fie la indemana.
Wow! Super articolul! Mulțumesc!
<3