Jucării – decoruri ingenioase pentru camera bebeluşului

Kids Room, Shopping Therapy - DesignTherapy

De curând, am descoperit la noi o tânără talentată şi creativă care a început să creeze carusele superbe pentru bebeluşi. Ce e diferit? Aceste carusele sunt adaptate după principiile Montessori, astfel încât stimulează vizual şi intelectual copilul din primele săptămâni de viaţă, iar, în plus, pot fi folosite apoi ca decor în orice cameră din casă. Nu crezi? Asta pentru că încă îţi imaginezi un carusel clasic cu păpuşi drăguţe şi cam atât. Dar aici vei vedea altceva:

cocori 3

Aceştia sunt cocorii, realizaţi cu ajutorul tehnicii origami de Ioana Cârâc. Simpli. coloraţi, diafani. Şi cine spune că nu ar putea fi transferaţi mai târziu de deasupra pătuţului la nivelul plafonului şi transformaţi într-un frumos corp de iluminat?

cocori 1

„Totul a pornit de la o carte pe care am descoperit-o la puţin timp după naşterea fetiţei mele: 60 de activităţi Montessori pentru bebeluşul tău. Acolo erau descrise în detaliu caruselele din pedagogia Montessori, adaptate fiecărei etape de dezvoltare a bebeluşului. Pentru fiica mea nu am reuşit să le fac chiar din materialele indicate, ci am improvizat cu ce aveam la dispoziţie. Chiar şi aşa, m-au fermecat. Sunt carusele din materiale uşoare, care se pun în mişcare la cea mai mică adiere. Aşa că mi-am propus să studiez acest gen de obiecte”, a explicat Ioana.
Şi mai târziu, tânăra antreprenoare care are şi un mic business cu figurine şi decoraţiuni Fimo, a început să se perfecţioneze în tehnica realizării de astfel de carusele, aşa că de curând a lansat o întreagă colecţie. În aceasta mai găsim octaedrele:
curcubeu octaedre 2
octaedre 1
Dar şi nişte jucăuşi dansatori:
dansatorii 1
Sau gobbi:
gobbi 2
gobbi 3
Unul dintre preferatele mele, caruselul curcubeu:
curcubeu bile 2
curcubeu bile 1
Iar special pentru cei mai mici dintre bebeluşi, carusele alb-negru:
munari 1
munari 2
Eu m-am îndrăgostit de ele de la prima vedere. Materialele sunt naturale, uşoare, fine. Lucrul la un astfel de obiect este migălos, deşi designul este minimalist, şi poate dura câteva ore bune. În funcţie de complexitatea caruselului, preţurile variază între 30 şi 100 de lei. Un preţ mai mult decât rezonabil, având în vedere nu doar aspectul educativ, ci şi designul versatil al frumoaselor carusele.
Dacă vrei să vezi mai multe astfel de obiecte, dar şi alte minunăţii create de această mamă talentată, te invit pe pagina acesteia de Facebook, @DoarUnHobby
Foto: Doar un hobby

Share This Post!