#KidsRooms. Cele mai frumoase camere pentru copii

Kids Room - DesignTherapy

Cele mai frumoase camere pentru copii nu sunt cele cu mobilier pretenţios, din lemn masiv, cu textile scumpe şi înţesate de jucării. Cele mai frumoase camere pentru copii sunt cele în care cei mici au parte de un mobilier gândit pentru a le fi accesibil, dar mai ales au o mulţime de spaţiu pentru joacă. Camerele pentru copii trebuie să fie practice, uşor de organizat. Şi nu, nu este adevărat că micuţii sunt dezorganizaţi. Odată ce părinţii au răbdarea de a le explica un concept abstract pe înţelesul lor, că şi ordinea poate fi distractivă, atunci lucrurile sunt aproape rezolvate. 

Biblioteca, dulapurile, jucăriile – trebuie să se afle la îndemâna celor mici dacă ne dorim ca ei să fie fericiți în camera lor. O cameră amenajată după nevoile și așteprtările lor va fi o cameră în care se vor simți bine. Și își vor dori să petreacă timp în ea. Cu sau fără părinți.

kids room vertbaudet10

kids room vertbaudet3

La fel de important este ca amenajarea să țină cont de specificul activității celor mici. O podea de lemn, un covor moale, dar nu care să acopere întreaga podea, câteva pături pe care să le poată plimba de colo-colo – câteva idei practice.

kids room vertbaudet6

kids room vertbaudet9

Cuferele pentru jucării sunt foarte practice și pot fi folosite de copii și pe post de băncuță. Sau de masă pentru desen.

kids room vertbaudet8

Ține cont de preferințele copilului. Dacă trece prin faza Pocahontas, atunci îi poți face pe plac cu o astfel de amenajare. Nu-ți face griji, chiar dacă va îndrăgi altă poveste, nu se va plictisi de acest decor special. Și, de altfel, ușor de înlocuit.

kids room vertbaudet4

kids room vertbaudet1

kids room vertbaudet

vertbaudet

Nu te feri de culoare, însă nu exagera. Este suficient un singur perete văruit într-o culoare mai puternică. Chiar și așa, evită roșul, portocaliul pentru că sunt culori care energizează, iar cel mic ar putea să nu se odihnească așa cum trebuie.

Care este camera ta preferată?

Fotografii: vertbaudet.de

Share This Post!