Loc de joacă fabulos pe balcon: barcă Montessori făcută de o mamă în pandemie

Kids Room - DesignTherapy

loc de joacă Montessori

Multele zile de izolare voluntară acasă reprezintă o provocare pentru părinți. Cei cu copii mari trebuie să se descurce cu școala online (mai șubredă decât cea offline), iar cei cu copii mici au de-a face cu plictiseala și dorința de explorare a acestora. Și cât poți explora într-un apartament? Margot, mama lui Max, un băiețel de nici 4 ani, a demonstrat că nici măcar pereții unui apartament nu pot pune limite, așa că întreaga familie a pus umărul la un proiect îndrăzneț: o barcă – loc de joacă, cu groapă de nisip inclusă. Rezultatul este fantastic. Fenomenal. Superb! Nu, nu supraestimez și veți vedea imaginile care vă vor convinge.

Nu știu dacă inspirația și lipsa limitelor lui Margot vine din faptul că atât ea, cât și soțul ei lucrează în aviație și știți voi chestia cu the sky is the limit. Nu știu, dar tind să cred că au transmis genetic acest lucru mai departe și simpaticului Max, care a contribuit cot la cot la realizarea acestui proiect îndrăzneț.

Totul a pornit din dorul celui mic de locul de joacă cu nisip. Cum aveau la dispoziție o terasă destul de generoasă, părinții lui Max au dorit să-i cumpere o ladă cu nisip. De aici până la a transforma o ladă banală într-o barcă de pirați/exploratori a fost doar un pas. 

Materialele au fost achiziționate de la Brico Depot și Dedeman, s-a lucrat la proiect 2-3 ore pe zi, timp de aproape două săptămâni. Ritmul de lucru a fost dictat de cel mai mic membru al echipei și de vreme, sigur că se poate accelera întreg procesul. 

Așa a început totul

Întreaga operațiune s-a transformat la final în această minunăție în stil Montessori, un loc de joacă fascinant:

Rezultatul: timp și pentru părinți

Îmi place tare mult foarma de creioane colorate a stâlpilor de susținere, dar și clopotul albastru, steagul de pirați, binoclul… Mici detalii care fac cu adevărat diferența. În plus, dincolo de un loc de joacă, acesta poate servi și drept loc de picnic, fiind perfect pentru o gustare la soare. 

loc de joacă Montessori

După ce se joacă, Max are grijă să strângă totul și să facă și ordine pe balcon, să acopere lada cu nisip. Partea bună este că părinții se bucură de o cafea liniștiți într-un colț de balcon, în timp ce Max se distrează și inventează noi aventuri în fiecare zi.

Bugetul acestui proiect – loc de joacă Montessori a fost de aproximativ 1.000 de lei. Bucuria copilului: neprețuită!

loc de joacă Montessori

Alte idei pentru copii exploratori

Dacă nu ai la dispoziție o terasă generoasă, dar totuși vrei să faci o barcă, poți face acest lucru dintr-o valiză veche sau din cutii de carton. Desigur, dacă poți cumpăra cartonul și face totul ca la carte, va fi și mai estetic. Poți colora/picta totul împreună cu copilul și, mai ales, face costumele necesare de pirați. Garantăm distracție!

loc de joacă Montessori
loc de joacă Montessori

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invit să citiți și: 

5 idei de organizare pentru camere Montessori

Cum să faci o casă Montessori pentru copilul tău cu lucruri de la IKEA

Share This Post!