Îmi amintesc pereții din apartamentul bunicilor mei. Cu 10 nepoți, absolut fiecare perete era scrijelit. Cu pix, carioca sau creion. Uneori chiar zgâriat, astfel încât sub varul pe atunci galbe se vedea unul bleu. În sufragerie era alb, iar „fundalul” crem. Probabil deveniseră mai prevezători cu timpul. Cine are copii știe că pereții sunt în pericol. Mai devreme sau mai târziu, aceștia vor ajunge scrijeliți și vor marca exact înălțimea prichindeilor. Există însă soluții de decor care te pot scuti de un văruit înainte de vreme. Și nu pentru că ar fi scump să refaci culoarea pereților, ci mai degrabă pentru a te scuti de nebunia renovării. Iată câteva soluții pentru pereții tăi.
-
Un perete-tablă de desenat. Și nu numai.
Spun și nu numai pentru că de cele mai multe ori copiii au tendința de a depăși suprafața de lucru. Dacă le dai un A4, ar avea nevoie de un A3. Dacă au o suprafață de A3, atunci cu siguranță vor scrie pe toată masa. Așa că această suprapunere, ca în imaginea de mai jos, mi se pare ideală. Când depășesc foaia, ajung pe peretele cu vopsea chalkboard, iar acolo trebuie să schimbe unealta de scris pentru a continua joaca. În plus, mi se pare foarte faină metoda de organizare a ustensilelor.
Și îmi mai place tare mult această variantă:
2. Suprafețe speciale, dar comode
În aceeași idee, o rolă de hârtie pe care să scrie sau să deseneze copilul vostru este ideală. Mai ales dacă acesta a depășit vârsta de 4 ani, prin urmare știe să respecte limitele. De cele mai multe ori. Pereții vor rămâne curați, iar el își poate înnoi suprafața de lucru de câte ori dorește.
3. Spațiul de lucru organizat
D. este fan al măsuței Lack de la IKEA. Întâmplător este acest model, poate fi oricare altul. Este o masă la nivelul lui, ușoară, destul de mare astfel înct să-i încapă pe ea toate cele trebuincioase: cărți, creioane, trenul, apa, un biscuite, avionul, încă un tren și orice jucărie mai simte el nevoia să aibă alături. My point is: organizați un spațiu de lucru. Dar unul fain, care să fie și pe placul copilului. Chiar de vârstă mai mică. Va fi încântat să se joace cu creioanele din găletușe, să le pună la loc și să le răstoarne.
4. Spațiu expozițional pe pereți curați
Dacă îi veți arăta copilului că îi prețuiți munca și, mai mult, există un loc unde o poate admira și el, s-ar putea ca acesta să fie mult mai receptiv când îi propuneți un spațiu de lucru.
5. Galeria de artă a familiei.
Puteți chiar merge mai departe și înrăma micile lucrări. Chiar și pe cele desenate direct pe pereți curați. Sau puteți face cu toții tablouri pe care să le înrămați. Copilul se va simți inclus, nu certat, nu va avea de respectat o limită pe care poate nu vrea să o accepte. Până la urmă un var se dă ușor, iar fericirea copilului vostru este de neprețuit!
Voi ce soluții ați găsit pentru pereți curați?
Dacă ți-a plăcut acest articol, atunci poate te interesează și:
Cum să transformi camera copilului într-un loc magic