1 iunie: 3 cadouri (testate) cu care nu dai greș

Lifestyle Therapy - DesignTherapy

Acesta este al doilea an în care ne preocupăm de cadourile de 1 Iunie. Direct. Până de curând, nivelul de implicare era redus, proporțional cu numărul de copii din viața noastră. Dar, așa cum ziceam, acum parcă 1 Iunie înseamnă altceva. Era cât p-aci să scăpăm anul acesta cu o idee genială, pe care v-o împărtășesc și vouă. 

  1. MagPlayer de la EduClass.ro

Am descoperit acum ceva vreme jocurile acelea magnetice, cu diverse forme geometrice, cu care poți construi. Mi s-au părut super interesante, însă acum vreo jumătate de an pentru D. nu au prezentat interes. De curînd însă, MagPlayer, căci așa se numește, a reapărut în viața noastră. D. a văzut cutia în geantă și a părut foarte interesat. Cu greu a avut răbdare până acasă. Am desfăcut setul de 46 de piese și s-a pus pe joacă imediat. Nu, nu glumesc. Imediat. Și l-a ținut suficient de mult încât noi să ne facem duș, să pregătim cina, să mâncă, iar D. se juca în continuare. Nici nu a vrut să fie schimbat, drept pentru care l-am filmat/pozat într-o ținută nu tocmai prezentabilă. Dar iată cât era de pătruns de joc (#nofilter):

1 iunie

Cu greu l-am desprins de joc. Cu promisiunea că nu-l punem la loc în  cutie, ci rămâne  deschis, astfel încât dimineață să se poată juca imediat ce se trezește. Ceea ce a și făcut. A trecut o săptămână și încă se joacă zi de zi cu el. Spre încântarea noastră, care ne bem cafeaua în tihnă. Dacă vreți să aflați mai multe despre această minunăție, aveți aici detalii: https://tinyurl.com/y77l56to. Noi deja trebuie să luăm varianta cu mai multe piese, că a descoperit D. cărticica din interior, care prezintă o mulțime de roboți și nebunii de construit. Și, panică! Nu avem piesele respective. Jocul e destinat categoeriei de vârstă 3-10 ani și e o variantă excelentă și accesibilă ca preț pentru 1 iunie.

2. Bormașina Magică – EduClass.ro

O altă jucărie testată cu succes de noi este această bormașină magică. Nu, nu e exagerată denumirea. Am descoperit-o (nu eu, D.), când s-a deschis showroomul EduClass, despre care am scris aici. Nu am putut pleca fără ea, pentru că aș fi riscat declanșarea celui de-al Treilea Război Mondial. de atunci, D. se joacă periodic cu ea. E faină nu numai pentru că îl ajută să își îmbunătățească motricitatea, cu ajutorul șurubelniței electrice cu trei capete, ci și pentru că sub bancul de lucru transparent poți pune niște planșe cu modele pe care copilul le reproduce. E un joc care poate fi folosit diferit, în funcție de vârstă, prin urmare nu se va plictisi prea curând de el, ceea ce îl face un cadou perfect pentru 1 iunie. Aici e o poză cu D. la showroom, complet absorbit de jucăria-minune.

EduClass 1 iunie

3. Timp

Nu e o glumă. E cel mai fain cadou. Jocurile de mai sus îți oferă posibilitatea să respiri, dacă vrei, dar și să te joci într-un mod tare fain și constructiv cu copilul. Dar dacă nu ai buget sau pur și simplu cauți ceva de făcut cu copilul în acest weekend de 1 iunie, Bucureștiul mi se pare că devine un loc de joacă imens. Cred că cele mai multe activități au loc în mall-uri și, deși nu sunt adepta petrecerii timpului în mall, de data aceasta chiar cred că merită să dați un ochi pe ele. Las aici trei dintre cele mai interesante lucruri de facut de 1 iunie la mall:

  • Centrul Comercial Auchan Drumul Taberelor – sectorul 6 

„1.000 de copii, 1.000 de desene, 1.000 de premii delicioase la noul Food Court al comunităţii” este un eveniment special care va avea loc în data de 1 iunie, între orele 10:00 – 21:00. Primii 1.000 de copii, cu vârsta cuprinsă între 4 – 14 ani, care locuiesc în cartierul Drumul Taberei, sunt invitaţi să vină cu desenul despre locul preferat din cartier și vor fi răsplătiţi cu surprize instant. Pregătim premii delicioase pentru 1.000 de copii care ne învaţă 1.000 de feluri noi de a vedea cartierul Drumul Taberei.

În perioada 1 – 2 iunie, între orele 10:00 – 18:00, în centrul comercial vor avea loc activităţi dedicate celor mici și mari: jocurile copilăriei, ateliere de reciclare creativă, spectacole de magie, dansuri de breakdance, balet și dans pe role susţinut de elevii Școlii de Dans Dia Dance precum și spectacolul Unde a dispărut chitara magică. Centrul comercial le pune la dispoziţie spaţiul, jocurile, atmosfera, dar mai ales, buna dispoziţie şi cheful de joacă, într-o doză extinsă pentru întreaga familie. Programul complet este disponibil aici: https://www.facebook.com/DrumulTaberelor/

  • ParkLake – sectorul 3

În perioada 1 – 3 iunie, zilnic în intervalul orar 14:00 – 20:00, în ParkLake, copiii și părinții acestora sunt așteptați să se distreze la atelierele creative, dar și în zonele special amenajate pentru ei cu ocazia venirii Țestoaselor Ninja.

Astfel, participanții vor putea interacționa cu îndrăgitele personaje și vor putea pătrunde în universul acestora prin intermediul zonei Xbox și a zonei foto amenajate pentru ei, dar și prin participarea la activitățile tematice.

La atelierele creative, cei mici vor putea realiza, folosind diverse materiale, propria mască, astfel încât să se asemene Țestoaselor Ninja. În plus, vor învăța cum să realizeze o replică în miniatură a personajelor preferate folosind tehnica origami, vor decora baloane verzi în tematica evenimentului, cu ajutorul hârtiei creponate, și vor picta țestoase din lut pe care le vor lua acasă. Iar pentru copiii curajoși, care vor să fie asemeni personajelor preferate, se găsesc surprize destule la colțul de face painting.

De asemenea, zilnic în intervalul orar 16:00 – 17:00, tinerele Țestoase Ninja vor defila în ParkLake, oferind un spectacol unic și o paradă pe măsura renumelui lor pentru publicul centrului comercial.

  • AFI Cotroceni – sectorul 6

Începând cu ora 12.00, culoarele mall-ului se vor transforma într-un adevărat teren de joacă, astfel că cei mici se vor putea bucura de o sumedenie de activități interactive. De asemenea, cea mai mare surpriză pregătită de AFI Cotroceni este instalarea celei mai mari table pentru desenat din România, cu o lungime de 100 mp.

. În plus, cei mici vor putea să să joace câteva dintre cele mai îndrăgite jocuri din toate timpurile, ca șotronul sau desenul cu creta pe o tablă supradimensionată instalată pe culoarul Champes Elysee, să își facă tatuaje temporare, să se joace cu baloane modelabile, ori să se admire „dansul” baloanelor de săpun. Și, pentru ca ziua să fie cu adevărat spectaculoasă, în AFI Cotroceni vor avea loc spectacole de teatru interactiv și va fi amplasată chiar și o mini discotecă.

Share This Post!