10 destinații ieftine pentru final de 2018

Nu mai e mult și e gata și 2018. Știți, simțiți. Mai un Black Friday în noiembrie și gata, e Crăciunul. Nu știu despre voi, dar eu nu m-am săturat de vacanțe în 2018. Poate că am fost așa dornică să călătoresc pentru că D. a crescut și e mult mai ușor să ne facem astfel de planuri. Tocmai de aceea, până la Crăciun aș vrea să mai plecăm pe undeva. Și cum n-aveam idee unde, a venit la fix informația de mai jos!

Pentru ca trecerea de la zilele cu răsfăț din concediu la cotidian să fie mai plăcută, echipa momondo.ro dmi-a povestit care sunt cele mai ieftine destinații internaționale dintre cele mai căutate din Europa.

Capitala-reper în lumea modei, Milano, este prima în topul destinațiilor populare cu cele mai mici costuri de zbor. Chiar dacă săptămâna evenimentelor dedicate industriei fashion s-a încheiat, orașul din nordul Italiei are multe alte comori să-ți ofere, printre care și un zbor dus-întors cu un cost mediu de 37 de euro. Eu am fost la Milano, mi-a plăcut tare mult și aș mai merge. Mai ales că la prima vizită a cam plouat și n-am văzut mare lucru. Dar mi-am cumpărat 5 perechi de pantofi cu 150 de euro (toate). 

A doua destinație europeană pentru care plătești, în medie, 44 de euro pentru un zbor la final de 2018 este orașul-port din sudul Franței, Marsilia.  Aici n-am fost, dar tare aș vrea să văd un apus de soare în acest oraș controversat. 

Atena, eterna destinație de vacanță

Capitala Greciei este a treia cea mai ieftină și, totodată, fascinantă opțiune de călătorie în această perioadă. Un zbor către Atena costă aproximativ cât cel spre Marsilia și te duce la doi pași de tine, unde te așteaptă nenumărate bijuterii istorice, arhitecturale și gastronomice locale. Mi se pare tare fain să poți merge în Grecia oricând și nu va fi niciodată cu adevărat frig.

Costuri asemănătoare de zbor (46 de euro) poți lua, de asemenea, în calcul dacă vrei să descoperi sau să revii la Berlin, capitala care îți prezintă o paletă întreagă de stiluri urbane moderne și vechi, care o menține în inimile mai multor călători. Abia aștept să-l vizitez! 

Pe coasta Mediteranei, mai puțin aglomerat decât o capitală, Paphos pare o variantă bună pentru sfârșit de an pentru că: 1. are ceva de oferit din punct de vedere arheologic, cultural și nu numai și 2. un zbor costă, în medie, 50 de euro acum, la final de an.

Vreau neapărat să ajung la Bruges!

Următoarea destinație către care poți ajunge plătind, în medie, 51 de euro pentru un zbor dus-întors este Bruxelles, mai spun cei de la momondo. Nu are sens să extindem aici. Ce este sigur, dacă ajung la Bruxelles, mă urc în tren și dau o fugă și la Bruges. Tot visez să-l vizitez de vreo 10 ani.

Top 10 de la momondo.ro este continuat de patru orașe italiene, dar care te vor duce către destinații cu prea puține asemănări între ele. Palermo, Treviso (la aproximativ 31 de km de Veneția – aici mergem noi în octombrie, abia aștept!), Bologna și Roma te pot purta într-un tur al Italiei care are multe șanse să îți răspundă la întrebări despre care sunt ingredientele unei vieți relaxante, pe gustul tău.

Indiferent de destinația pe care o alegi dintre cele patru, costurile de zbor sunt cuprinse, în medie, între 51 și 55 de euro până la final de 2018.

Voi unde aveți de gând să mai mergeți toamna aceasta?

Foto: Pexels.com

Share This Post!

4 Comments

 • Rokolla octombrie 6, 2018 at 6:13 pm

  Nu sunt convinsa ca voi ajunge undeva in aceasta toamna. Eu imi doream sa ajung in Atena doar ca nu stiu daca se va concretiza planul

 • Mihaela Curea octombrie 5, 2018 at 12:58 pm

  La Bruges si noi vrem sa mergem, dar prima data vrem sa slabim, avem un scop anume pentru a ajunge acolo.

 • Simona Tinca octombrie 5, 2018 at 10:24 am

  Interesante destinatiile alese de tine, in cateva am fost iar in altele vreau si eu sa ajung pe viitor.

 • NITA DIANA octombrie 5, 2018 at 9:07 am

  Mulțumesc pentru recomandare! Mi-a atras atenția Bruges( Bruxelles). Mă regăsesc în atmosfera acestui oraș.