10 lucruri pe care să le faci pentru o viață hygge

Se tot vorbește despre hygge. Și, dacă ați ajuns în Danemarca, cu atât mai mult v-ați îndrăgostit de stilul lor de viață. Simplu, liniștit. Acolo și dacă plouă, dacă e frig, oamenii sunt calmi și zâmbesc. Am petrecut doar o zi în Copenhaga, dar pot spune cu mâna pe inimă că am fost singurul om agitat din oraș. Așa că hai să fim hygge și noi, cam așa:

  1. Lumina potrivită

Poate că nu ți se pare cel mai important lucru, însă lumina are o mare influență asupra stării noastre de spirit. În plus, vei găsi lumânări în orice casă hygge. Acestea dau o lumină caldă, creează o stare de liniște, contribuie la o stare de bine. Mai jos ai câteva imagini care îți dau o idee despre atmosfera creată, dar și idei de achiziție. Îmi plac tare mult lumânările parfumate Meraki, naturale, cu un miros fresh, subtil, pe care le găsiți la Design&After.

2. Fii prezent, în orice moment

Suntem cu toții legați de telefoane, tablete, conectați la job, la social media. Parte a filozofiei Hygge se referă tocmai la ideea de a renunța la aceste conexiuni artificiale în favoarea legăturilor reale. Renunță la o cafea virtuală și ieși cu prietenii. Găsești aici idei de petrecere a dimineților perfecte: 6 cafenele din București, recomandate de un expert

3. Răsfață-te

Chiar dacă mergi de trei ori pe săptămână la sala, chiar dacă ești adeptul unui stil de viață minimalist, răsfață-te cu ceva ce îți face doar plăcere. Starea de bine, de liniște este importantă, iar uneori o prăjitură delicioasă și obscen de scumpă poate fi o idee bună.

hygge lifestyle

4. Împarte

Acesta este regula de bază la grădinița lui D. Nu știu de ce, ca adulți, uităm de ea. Satisfacția bucuriei oferite altora prin gesturi simple îți aduce mai multă liniște decât îți imaginezi.

5. Fii recunoscător

Acordă-ți un moment de răgaz pentru a realiza cât de multe ai. Fii recunoscător pentru familie, pentru prieteni, pentru soarele cald dintr-o dimineață de toamnă, pentru metroul pe care l-ai prins la timp.

6. Nu te lăuda

E cam greu? Deloc. Fă acest exercițiu de câteva ori și rezultatele se vor întoarce înmiit la tine. Hygge înseamnă echilibru, mulțumire sufletească. Iar atunci când atingi asta, nu ai nevoie să le spui celorlalți despre tine. Vor vedea singuri.

7. Renunță la drame

Cred că acesta este un punct esențial și ar fi trebuit să-l mut mai sus în această listă. În rețeta daneză a fericirii nu există drame. Nu există intrigă. Nu există invidie. Nu există manipulare și jocuri. Încearcă să trăiești în armonie cu tine și cu spațiul în care te învârți. Nu crea drame. Nu le alimenta. Nu le încuraja. Treci peste lucrurile care te-au afectat, dar pe care nu le-ai putut controla. Treci peste micile mizerii de zi cu zi. Renunță la drame.

8. Creează relații

Acum ceva vreme, am fost la un workshop ținut de Ana Morodan, pentru Naked PR. Dincolo de orice a zis atunci și de fabuloasa salopetă verde din catifea pe care o purta, îmi amintesc ceva foarte clar. Spunea că periodic încearcă să se înconjoare de oameni noi. Oamenii noi îți oferă energie nouă, bună. Poți învăța de la ei, te poți încărca de la ei. Creează relații noi, chiar dacă ai 30 de ani, 40 sau 25 de ani. Da, nu ne mai împrietenim la fel de ușor ca la 20 de ani, dar… creează relații.

9. Fă-te confortabil

Renunță la tocuri de 12 dacă te scot din sărite. Renunță la machiaj dacă aplicarea lui îți creează o stare de discomfort. Fă-ți un ceai, o cafea, o ciocolată caldă și cuibărește-te într-un fotoliu. Cu o carte sau cu Netflix. Sau pur și simplu enjoy the silence. Ascultă muzică, poartă șosete călduroase și eșarfe care să te facă să zâmbești chiar dacă plouă.

10. Transformă-ți casa într-un spațiu al tău

…în care să nu te simți doar confortabil, ci și safe. Casa ta este sanctuarul tău, locul unde te încarci de energie, dar mai ales de energie bună. Așa că nu trebuie să faci niciun compromis. Poți citi mai multe despre o casă hygge aici: Vrei o casă hygge? Iată 5 metode pentru a o avea Sau inspiră-te din imaginile de mai jos:

Share This Post!

1 Comment

  • Vrei să ai o viață hygge? Iată câteva lucruri esențiale! | DesignTherapy decembrie 27, 2018 at 10:54 pm

    […] 10 lucruri pe care să le faci pentru o viață hygge […]