3, 2, 1… start pregătiri pentru Crăciun! Detalii pentru o atmosferă hygge

Lifestyle Therapy - DesignTherapy

Crăciun

Pe cât de frumos e decembrie, pe atât e de solicitant. De la listele cu cadouri, până la cele pentru masa de Crăciun. Avem o mulțime de prieteni care de Crăciun fug. În țări mai calde, mai reci. Deși uneori ne bate același gând, de ceva vreme am început să aplic câteva metode care ne aduc o atmosferă hygge, chiar și în zilele agitate.

Decorul casei

De pe 1 decembrie, de când știe D. că vine iarna, pregătim casa. Scoatem din decorațiunile din anii trecuți, cumpărăm una nouă. Și, mai nou, cumpărăm coronițe de Crăciun. Una pentru ușa de la intrare, una pentru insula ce desparte zona de zi de bucătărie. Anul acesta le-am comandat (din timp) de la Floria.ro. E destul de simplu, mai ales că-ți poți alege ziua de livrare, ba chiar și ora. Deci le așteptăm în weekend, fără surprize. Sunt drăguțe, simple, iar ideea unui parfum subtil de brad m-a încântat mereu. 

Eu am ales două dintre cele de mai sus pentru casă și una pentru birou. Că doar și acolo trebuie să mă simt hygge că să-mi păstrez productivitatea, nu? Dacă vreți să vedeți mai multe coronițe, aranjamente, dar și buchete de flori (sunt câteva spectaculoase – preferatele mele, abia aștept masa de Crăciun pentru a mă bucura de ele), le găsiți aici.

Comandă, comandă, comandă…

Ca și în cazul florilor, pentru a evita haosul de Crăciun, dar mai ales starea de nervozitate ce vine la pachet, prefer să fac cumpărăturile din timp. Comand acasă, evit cozile. Chiar și mâncarea de Crăciun. Avem sursele noastre, să zic așa. Mâncare făcută pe gustul nostru, bună tare, dar fără vase de spalat și ore în bucătărie. Ah, iar pentru chestii speciale, fac o oprire La Prăvălescu. Dar trebuie să faceți asta din timp, că altfel nu mai prindeți nimic. 

Gogoșile de La Prăvălescu, un deliciu Foto: Facebook La Prăvălescu

Înconjoară-te de cei dragi

Cred că toată luna e mult mai frumoasă, dacă ne oprim puțn și ne facem timp să ne vedem cu cei dragi. Prieteni mai vechi sau mai noi, la o cafea sau o ciocolată. Cu oameni cu care ai lucrat, de care ți-a plăcut. Cu ai tăi. Face parte din atmosfera hygge. Voi ce faceți de Crăciun?

Share This Post!