3 lucruri pe care le fac (pentru mine) de când sunt mamă

Lifestyle Therapy - DesignTherapy

momlife

Și tu ai ajuns la capătul puterilor azi. Și ieri. Și alaltăieri. Și cam în 364 de zile din an de când ai devenit mamă. Dacă nu e cazul tău, atunci scrie-mi într-un comentariu rețeta magică (zău! nu glumesc). Dacă însă te regăsești în cuvintele de mai sus, ca mine, iată ce am învățat eu că pot face ca să mă ridic rapid și să o iau de la capăt:

Mă prefac că dorm

…bine, de multe ori mă prefac atât de bine că și adorm lângă D. Dar să revenim la ideea de bază. La 21.00, mergem în dormitr, citim povestea, mă prefac că am adormit și când s-a făcut liniște… mă ridic din pat și mă duc să fac o baie. Fierbinte, cu spumă, în care pun un strop de ulei de masaj relaxant de la Techir. Aromele de scorțișoară, portocală și cedru – naturale – sunt preferatele mele. Chiar dacă e un ulei de masaj, am descoperit că, pus în apa de baie, catifelează pielea și nici nu e nevoie de masaj după. (Dacă soțul meu s-a prefăcut și el că doarme, poate am noroc și de un masaj. Face bine la motherhood, relationshiphood, connectinghood etc. Dacă se preface atât de bine încât adoarme, e bună și varianta mea). Mai pui și niște sare de baie, cu nămol, aprind și o lumânare, tot de la Techir amândouă, și iată relaxarea! Eu mai am un secret: un pahar de rose (sau o Cola Zero cu lămâie – bine, recunosc), iau o carte și în jumătate de oră sunt ca nouă. Și gata de o noapte în care chiar mă odihnesc.

Pun ceasul să sune cu 15 minute mai devreme

Știu. Știu că acele 15 minute sunt de aur pentru orice mamă. Știu. Daaaaar, încearcă măcar câteva zile treaba asta. Te trezești, pui de cafea și apoi începi un mic ritual de beauty. Recunoaște, de cele mai multe ori abia ai timp de două pensule pe față, nici vorbă să te aranjezi ca pe vremuri, așa că aceste 15 minute sunt… golden! Folosesc timpul acesta să ascult muzică și să-mi pun o cremă pe față, având timpul necesar să o las să intre în piele. Cu ce mă ajută crema asta a mea, de la Techir? Păi are o textură fină, parfum natural, se absoarbe ușor și așa devine o bună bază de machiaj. Uite așa ajung și eu să arăt a om când ies din casă. Iar când ajung la birou și-mi spune lumea că arăt fresh, odihnită, relaxată… știu că au meritat din plin cele 15 minute.

15 minute pentru tine. Nu e mult, nu? Foto: Pexels.com

Respir

E un meme care circulă pe net cu o mama care e în pat și desupra ei sunt gândurile: liste de cumpărături, planuri de activități, lucruri de făcut în casă, la job etc.

Cam așa și eu. Și voi, nu? Așa că, din când în când, nu atât de des cum ar trebui, iau o pauză. Nu mai dau cu aspiratorul. Las hainele necălcate o săptămână. Comand, în loc să fac de mâncare. Stau pe telefon jumătate de oră în baie. Mă uit la un film în loc să termin ce am de făcut. Cheltui o sumă obscenă pe coafor. Sau o rochie de care nu am neapărat nevoie. Mă duc la sală.

Whatever it works. Pe scurt, respir. Și apoi revin, lângă ai mei, zâmbind. Și știu că va fi bine. Că voi fi bine.

Disclaimer

Textul acesta a fost scris dintr-o suflare, ca un exercițiu la un workshop de storytelling în cadrul Digital Parent Talks. Provocarea a fost să scriem despre una dintre cele 3 teme date de Liv Tane, profa noastră cool/celebră/fantastică/efervescentă/minunată. Evident, random. Norocul meu a fost că am putut scrie despre ceva ce aveam în minte oricum, pentru că 1. tot ce e mai sus e cât se poate de adevărat și am mai scris despre aici: Confesiunile unei mame care visează la #hyggeling, dar realitatea este că… și aici: Cum arată o zi hygge. Ideal și real 2. chiar folosesc Techir, unul dintre sponsorii evenimentului.

Ce voiam să mai spun: când aveți voi timp și chef sau mai bine când NU aveți timp și chef (că așa eram eu în ziua cu pricina), faceți un lucru pentru voi. Eu așa am făcut în acea sâmbătă, deși aveam un to do list cât China. Am râs câteva ceasuri. Am văzut oameni faini. 90% necunoscuți. Am râs mult. Am mai zis asta, nu? It was good!

Foto (main): Adobe Stock

Share This Post!