Cum ne petrecem viroza. 5 idei pentru părinți (sau cum să nu o iei razna)

Lifestyle Therapy - DesignTherapy

Da, ne-a lovit și pe noi. Mai întâi grădinița închisă pe motiv de gripă, apoi propria viroză. Iar asta s-a tradus (dincolo de siropuri, nopți grele și altele) în multe zile de stat în casă. Și orice părinte știe că timpul se scurge diferit pentru un copil plictisit. Deci iată ce am făcut noi ca viroza să ne treacă mai repede și mai ușor:

1-3: Joacă, joacă și iar joacă

Evident că ne-am jucat. Mult. De exemplu, într-o singură dimineață, între 8.10 și 9.30 am bifat mers cu bicicleta, mic dejun, întins de trenuri și curse cu mașinuțe. Era clar că aveam nevoie de ceva mai consistent. Așa că am deschis cutia Pandorei, adică lada cu jocuri (altele decât mașinuțe și trenuri) de la EduClass.ro. Asta înseamnă o oră cu bormașina magică, adică electrică (orice părinte al unui copil de 3 ani știe că acest lucru e neprețuit), și încă una cu jocurile Learning Kitds – am făcut și desfăcut corpul uman, am legat șireturi, am potrivit puzzle-uri.

Apoi am făcut întrecere mașinuțe – animale. Avem o grămadă din cele National Geographic, pe care am decis să le achiziționăm după ce D. a primit niște animale de dimensiuni ciudate (lupul mai mic decât oaia, elefantul mai mare decât girafa etc). Așa că măcar cele de la EduClass.ro arată și fain și sunt și o replică destul de fidelă și la scară. Ne plac și dinozaurii, așa că apoi ne-am jucat și am citit despre ei.

Acestea sunt jocurile noastre, pe care le găsiți pe EduClass.ro:

4. Uită de reguli

Când ai de stat mult în casă, iar starea copilului nu e cea mai bună, poți să faci un pic rabat de la reguli. De exemplu, D. a avut voie să împrăștie boabele de cafea pe jos și apoi să le strivească cu bicicleta. Sau să intre în mașina de spălat. Sau să facem niște închisori din perne (mă enervează foarte tare jocul acesta cu închisoarea, de obicei îl joacă cu tat-su). Dacă tot sunteți împreună acasă, bend the rules, astfel încât răceala să treacă mai repede și mai distractiv pentru toți. Important! Pentru a nu deveni o regulă, încălcatul regulilor se face cu amendamente – știe bine că NU facem asta mereu, că sunt excepții etc.

5. Movie day

Tot din seria excepțiilor. Popcorn, ciocolată (de copii, cu carob, homemade, logic, doar nu vreți să vă urcați pe pereți), desene animate. Movie day ca la cinema. Noi avem și niște chestii speciale de pus goodies. Așa că am gătit împreună, am făcut și lapte cu ciocolată (tot carob) și ne-am uitat la un film împreună. Așa a și mâncat ceva – popcorn nu e chiar mâncare, dar ciocolata pentru copii merge (avocado+banană), a stat și liniștit în brațe (oricum era sfârșit), am și văzut ceva drăguț. Barbie rulz. Chiar și pentru băieți.

Recunosc, după o săptămână cu el acasă mă simt ca și cum aș fi avut un proiect de predat în fiecare zi. Dincolo de orice, mă bucură timpul petrecut împreună, faptul că se simte mai bine, în sfârșit, dar și felul în care am redescoperit multe dintre jucăriile uitate. Da, știu soțule, are prea multe. Atât de multe, că nu apucăm să ne jucăm cu toate. Abia așteptăm însă să trecem de perioada aceasta de izolare pentru că mi-a zis clar că e mai distractiv să se joace cu alți popii (copii – n.r.) decât cu mine, că eu, citez: te joci ca un adult mami! 

Share This Post!