5 lucruri pe care trebuie să le arunci AZI din dulap

Lifestyle Therapy - DesignTherapy

organizare dulap

Septembrie e cu reorganizare la noi. Probabil și la voi, nu neapărat că am vrea, ci se schimbă anotimpurile, trebuie să mai rulăm puțin hainele și nu numai. Eh, cu această ocazie, am făcut o listă cu 5 lucuri ce trebuie să dispară din garderobă cât mai curând. Chiar azi. 

  1. Ce nu ai purtat

Dacă nu ai purtat în ultimul an niște haine, e clar că nu e cazul să le mai ții în dulap. Donează-le sau mergi la un YardSale (am scris despre LoveYardSale – care mi-a plăcut tare mult – de curând, aici). Chiar dacă le iubesc în continuare, hainele pe care nu le port nu mă mai reprezintă. Nu mai port aceleași fuste scurte, aceeași croială de rochie. Iar la trupul de sirenă de dinainte de sarcină nu cred că mai revin vreodată. Așa că good-bye, so long! 

2. Pantofii care te bat 

Da, cred că aș putea arunca/dona 10 saci de haine și nicio pereche de pantofi. Nu prea sunt în stare să renunț la ei. Totuși, tot cu ocazia YardSale-ului, am făcut curat și la încălțăminte. Aveam câteva perechi nepurtate, cu etichetă sau care pur și simplu nu mi-au venit niciodată atât de bine încât să le pot purta mai mult de 10 minute. Este cazul balerinilor făcuți pe comandă pentru ziua în care am devenit doamna M. După ce am strâns totul, mi-am dat seama ce bine e! Știu exact ce pantofi pot purta/unde/când. Și ce mai am nevoie. 

organizare dulap pantofi

3. Blugii strânși

Nu cei skinny. Deși nu se mai poartă. Cei care sunt mici. Cum sunt unii ai mei de la Zara, la care nu aș vrea să renunț deși șoldurile mele nu vor mai reveni niciodată la dimensiunile vechi. M-am maturizat și mi-am luat alții, foarte cool, care îmi plac tare mult. Și sunt 36, deci nu e grav. Doar că acum îmi vine bine altă croială.

organizare dulap jeans

4. Rochia aia scumpă…

sau pantofii, jeanșii, geanta. Pe care nu le-ai purtat niciodată. Le-ai luat dintr-un impuls și ți s-au părut super. Până ai ajuns acasă. Și nu te reprezintă, nu-ți plac, dar le ții acolo pentru că ai plătit prea mult ca să renunți la ele. Dar crede-mă, e mai bine să let go. Donează piesa respectivă cuiva care se va bucura de ea cu adevărat. Sau vinde-o pe OLX. Your choice! Dar nu o mai ține în dulap. E un reminder al greșelii tale scumpe. Și acum știi mai bine. 

5. Lenjeria veche

S-a decolorat/pătat/a fugit un fir/a sărit o capsă nici nu contează. De două ori pe an aruncă tot ce e vechi, nu ți se mai potrivește, s-a uzat. E important ca tot ceea ce pui direct pe piele să arate bine și să se simtă bine. Știți vorba aia de la mama, nu? Să te îmbraci pe dedesubt ca și cum ai merge la doctor în fiecare zi. Valabil și în cazul șosetelor. 

 

Share This Post!