5 orașe perfecte pentru o vacanță dacă îți place să admiri clădiri

Acesta este un articol pentru voi, cei ce iubiți designul, arhitectura și vă petreceți vacanțele cu ochii pe detaliile clădirilor. Am încercat să combin orașe must-see cu destinații mai puțin obișnuite. În sensul că lumea nu prea le vizitează pentru arhitectură, însă vă garantez că, dacă vă veâi îndrepta privirea spre clădirile acestor orașe nu doar că vă veți întoarce cu un sentiment incredibil de a fi experimentat frumusețea desăvârșită, ci și cu o colecție impresionanta de imagini pentru Instagram. 

1.Tel Aviv

E o destinație care începe să devină populară. In anii ’30-’40, s-au construit câteva mii de clădiri care urmau să găzduiască imigranții evrei care încercau să părăsească Europa. Arhitecții germani ai vremii, școliți în stil Bauhaus, au integrat stilul modern al acestor clădiri funcționale și accesibile cu linii curbate și culori care se potrivesc climatului mediteranean al orașului. Astfel, orașul de la malul mării a căpătat o față modernă, care continuă să impresioneze și astăzi. Iată câteva clădiri construite în acest stil, inclusiv faimosul Hotel Rotschild 71.

Foto: Dezeen, Booking.com

Dacă v-a plăcut Tel Aviv, la Blue Air găsiți bilete de avion care pornesc de la 560 de lei. 

2. Florența

Ah, minunata Florență care respiră Renascentinsm prin toți porii. Pe lângă elementele caracteristice ale acelei perioade, liniile simetrice și structurile geometrice domină cădirile vechi, iar cel mai bun exemplu al influențelor medievale este celebrul Dom. Pe care cred că îl vedem pe toate vederile, inclusiv ca main photo la acest articol. Recunosc, eu nu am ajuns la Florența, dar abia aștept să fac o vacanță acolo. Mai ales că întreaga zonă este minunată.

Dacă vrei să pleci în Florența, poți găsi la Vola, adică aici, câteva pachete interesante. 

3. Istanbul

Ador acest oraș. De la prima vedere m-am îndrăgostit de strădulețele lui înguste și de haosul de pe străzi. Dar nu numai de acest aspect. Priveliștea spre Bosfor este spectaculoasă din orice unghi ai privi. Clădirile cu influențe creștine și moscheile de la tot pasul se împletesc într-un dans arhitectural spectaculos. Zona Palatului Topkapî te coboară în străfundurile istoriei. Nu trebuie să-l privești ca pe un muzeu, ci mai degrabă ca o întoarcere în acele vremuri. Și de aici ai câteva zone care îți oferă o perspectivă superbă assupra orașului. Hagia Sofia, moscheea – biserică este de asemenea spectaculoasă. Detaliile arhitecturale sunt ca o simfonie. De fapt, întregul oraș – de la clădirile realizate de arhitecți faimoși ai vremurilor până la piețele aglomerate și aromele de pe străzi – este o provocare continuă. Istanbul spune o poveste fără sfârșit și cu siguranță nu te vei plictisi prea repede. Ah, și neapărat trebuie să faci o plimbare pe Bosfor noaptea dacă ajungi în vacanță la Istanbul!

Dacă vrei să te bucuri și tu de acest oraș minunat, găsești câteva oferte interesante aici, la TUI travel. 

4. Amsterdam

Probabil că veți spune că pe lista orașelor cu o arhitectură deosebită Amsterdamul ar trebui să stea puțin mai la final. Ei, nu chiar. Nu întotdeauna urmărim stilurile arhitecturale și nici nu teoritizăm călătoriile, nu-i așa? Amsterdam este orașul pe care trebuie să-l vezi pentru clădirile specifice, pentru vibe-ul minunat. Cum să nu vrei să te plimbi pe străduțele și canalele ce par pictate?

Dacă plănuiești un city break la Barcelona, cea mai bună ofertă de preț pentru bilete de avion am găsit-o pe WizzAir

5. Barcelona

Nu putea să lipsească de pe listă o vacanță în orașul lui Gaudi. Această simfonie perfectă de formă și culoare care se revarsă pe străzile orașului cu o vedere perfectă spre mare. Modernismul catalan exprimat pe străzile Barcelonei este unic. E un oraș pe care pur și simplu trebuie să-l vizitezi pentru că nu există altul la fel. De la Parcul Gruell la interiorul fascinant al Sagrada Familia, de la Casa Battlo până la Camp Nou, totul este un must see.

Dacă vrei și tu să vizitezi Barcelona, am găsit o ofertă interesantă la Cocktail Holidays pe care o poți vedea aici.

Deci unde va fi următoarea voastră vacanță?

Foto: Pexels.com, Pixabay.com

Share This Post!

13 Comments

 • Andra kat aprilie 25, 2018 at 4:46 am

  Urmatoarele vacante sunt n anglia si grecia..
  Dar plănuiesc una si in amsterdam ?

 • Catalina Coman aprilie 24, 2018 at 9:51 pm

  Mi-ar placea mult sa vad Istanbul si Barcelona.

 • Rokolla aprilie 24, 2018 at 8:22 pm

  Am fost in Instambul si in Barcelona. Istambulul nu m-a dat pe spate. Am vazut si multe lucruri care mi-au lasat un gust usor amar. Mai degraba as merge la statiunile de pe malul marii la plaje pentru ca alea m-au impresionat. Barcelona este un uras foarte frumos. Chiar ai ce sa vezi acolo. Mi-as dori sa vad si Amsterdam. Cred ca merita sa imi petrec cateva zile acolo

  • DesignTherapy aprilie 30, 2018 at 2:32 pm

   Cu siguranta! Imi pare rau ca nu ti-a placut la Istanbul, dar mai da-i o sansa. Merita!

 • Natalia C. aprilie 24, 2018 at 6:29 pm

  As alege Barcelona:) As merge peste tot in lumea asta de fapt

 • Urban Story aprilie 24, 2018 at 5:35 pm

  Eu iuibesc Barcelona. Imi place m ult arhitectura acestui oras si chiar mi-as dori sa-l mai vizitez

 • Mihaela Curea aprilie 24, 2018 at 9:13 am

  Barcelona am bifat noi de pe lista ta, dar recomand si Viena, Padova, Zagreb. Anul acesta vrem sa vizitam Ljubljana în drum spre vacanța din Italia, unde vrem să vedem San Marino anul acesta.

 • Butterfly aprilie 24, 2018 at 7:29 am

  Multumim pentru recomandari, am vazut doar Barcelona si m-ar tenta Florenta in viitorul apropiat 🙂

 • Adn de Femeie aprilie 24, 2018 at 7:24 am

  Sunt foarte frumoase aceste orașe și îmi doresc sa ajung în fiecare ?

 • Dana Stancu aprilie 24, 2018 at 6:40 am

  Barcelona trebuie bifata! Te pup

 • LacraRevs (@LacraRevs) aprilie 23, 2018 at 8:18 pm

  N-am avut ocazia să vizitez niciun oraș din cele enumerate din păcate. 🙁
  Până acum din afara țării am reușit să vizitez doar Londra și Manchester.
  Par superbe, mai ales Florența și Tel Aviv.
  Sper să am ocazia să le vizitez cât mai curând!
  Felicitări pentru articol!

 • Simona aprilie 23, 2018 at 7:37 pm

  În Amsterdam mi-ar plăcea să ajung! Pare foarte fain și colorat!

 • Denisa aprilie 23, 2018 at 5:16 pm

  Macar am bifat unul de pe lista anul acesta, mai avem planuita o calatorie anul acesta in Grecia sau Spania, inca nu ne-am hotarat. Istanbul e si pe lista mea impreuna cu Bali ?.