6 idei (și lucruri) pentru o toamnă faină acasă

Lifestyle Therapy - DesignTherapy

toamna hygge

A venit toamna, acoperă-mi inima cu ceva. Sau mai bine picioarele, că nu mai e chiar cald și seara la fix pică un pled moale. În această idee de cozyness și de stare de confort, am adunat mai jos câteva lucruri simple pe care le poți achiziționa fără vreo investiție serioasă, cu poveste faină în spate și care ne fac toamna mai ușoară. Mai frumoasă. Mai hygge. Și nu doar toamna, aș zice viața. Curioși?

Hug me blanket – pătura care îmbrățișează

Hug Me Blanket este singura pătură ponderată produsă în România, realizată manual. Concepută să aibă aproximativ 8-12% din greutatea corpului utilizatorului, asigură un efect relaxant, datorită stimulării prin presiune profundă. Greutatea este distribuită în mod egal pe suprafața corpului, funcționând ca o îmbrățișare strânsă cu efect de calmare, determinând organismul să producă serotonină (hormonul „fericirii”) și melatonină (hormonul „somnului”) și să reducă nivelul de cortizol („hormonul stresului”).

Păturile ponderate au fost incluse și testate în variate studii dedicate insomniei și altor tulburări de somn, anxietății și depresiei. Cercetările au arătat că păturile ponderate pot ajuta copiii care suferă de afecțiuni din spectrul autismului să doarmă mai bine, să le reducă anxietatea și să le îmbunătățească concentrarea. Terapeuții ocupaționali folosesc păturile ponderate datorită efectelor calmante ale acestora, dovedindu-se o modalitate sigură și confortabilă de a-i ajuta pe copiii cu ADHD (tulburare hiperkinetică cu deficit de atenție).

Disponibilă în trei dimensiuni, junior, medium și maxi size, pătura ponderată poate fi personalizată în funcție de nevoile și preferințele cromatice, de textură și design ale clientului.

Dintr-o altă sferă, acoperitoare de suflet mai degrabă, aș evidenția bijuteriile de la Katerinimou, un brand românesc, tare fain. Elementele naturale – frunzele mai ales – în culori aurii mi se pare fix din tabloul ce ni-l oferă acum natura. Mai mult, de curând, au lansat o colecție nouă, sustenabilă.

Silver Lining e o colecție capsulă realizată integral din PET și mase plastice reciclate și cuprinde mai multe piese ce încapsulează ideea de sustenabilitate, printre care modele de cercei, brățări, accesorii de păr și broșe, toate decorate cu linii fine, argintii.

Proiectul a luat naștere din dorința de a crește gradul de conștientizare în rândul comunității asupra necesității de a adopta o atitudine responsabilă față de mediul înconjurător și de a crea un produs valoros prin sustenabilitatea sa. 

Bijuterii cu aer tomnatic

IKEA e mereu o sursă bună de hygge

Colecții noi sau vechi, cert e că la IKEA găsești mereu ceva fain, confortabil, care să sporească sau să potențeze confortul casei tale. Îmi plac mult păturile lor, eu am una pregătită mereu pentru balcon, că seara parcă e mai bun un pahar de vin cu priveliște asupra orașului liniștit. Mai jos câteva imagini pentru inspirație. 

Cărți care să te însoțească în serile reci

Lângă un pahar de vin stă foarte bine și o carte. Mai ales seara, când e bine să mai stăm departe de ecrane. Eu, de obicei, mă uite pe Libris.ro după apariții noi, dar și după promoții. Mai mereu sunt, iar dacă ești un cititor avid chiar contează. Confortul vine și din economii, nu? Dincolo de asta, portofoliul lor de carte este uriaș de-a dreptul, sunt, la propriu, sute de mii de cărți dintre care poți alege. Mai jos, cea mai recentă comandă a mea. 

Cafea… pentru dimineți relaxate

Pentru mine, cafeaua este ceva esențial. Nu renunț la ea pentru nimic în lume. Îmi place gustul, mirosul, tot. Îmi place sentimentul de căldură și de relaxare pe care îl am când țin cafeaua între mâini, iar cana frige puțin. De câteva luni comand cafea de la Xpresscups.ro. Prefer Ethiopia cea echilibrată și aromată, care poate fi măcinată de Cătălin și pentru espressor și pentru filtru. Comand des, așa că o prefer deja măcinată, nu are timp să se învechească. 

A zis cineva vin?

Că tot vorbeam despre pahare de vin pe balcon, eu, de ceva vreme, comand de la drincs.ro. Pentru că livrează repede, adică a doua zi, au prețuri foarte bune și o selecție variată. Lipsește doar Lillet. Alex, da? În altă ordine de idei, mai jos ce beau eu și vă invit să ghiciți ce comand pentru soțul meu. 

După cum vedeți, confortul vine din atmosferă, din mood, din ceea ce creezi în spațiul din jurul tău. Da, este vorba de lucruri, dar și de oamenii cu care le împarți (you included), precum și de ceea ce faci pentru a-ți hrăni echilibrul interior. Do something for yourself, today! 

Share This Post!