Dragă Moș Crăciun, ți-am făcut lista de cadouri…

Lifestyle Therapy - DesignTherapy

cadouri de Crăciun

Well, kind of. Adică am făcut o listă. Scurtă. Un fel de wishlist care să servească drept inspirație. Pentru toți cei care fac liste. Ca mine. Pentru Crăciun. Pentru cei dragi. Și au liste lungi. Ca mine. Că deh, e fain să dăruiești. Și mie îmi place să împachetez cadouri. Și, oricum, o dată e Crăciunul. Pe scurt: mai jos ai să găsești idei de cadouri de Crăciun pe care eu le găsesc mai speciale. Și care sunt accesibile. Știi, liste lungi. Ziceam mai sus. (PS: Anna, acest articol este pentru tine). 

Cadouri de Crăciun pentru cei organizați

Lista mea este un pic diferită anul acesta. Așa că încep cu organizarea. Pentru că asta îmi doresc cel mai mult de la anul ce vine. Să fiu organizată. Și voi începe prin a-mi organiza agenda. Și de data aceasta prin a mă ține de ce scriu în agendă. Dacă mai știi alți oameni ca mine, care au nevoie de un plan pentru a se simți confortabil, dar care trăiesc în haos (sau sunt părinți, e foarte posibil să fie asta cauza), atunci un planner e un cadou bun.

Dar când zic planner nu mă refer la o agendă oarecare luată de la cioșcul din colț. Multe astfel de cadouri pot fi un spectacol, o colecție de artă în miniatură. De exemplu, plannerul Colorful Mind. Mie îmi place mult felul în care este organizat – faptul că îți poți stabili prioritățile pe tot anul – dar și felul în care fiecare lună începe cu o ilustrație superbă. Coperta, o colaborare cu Lyria – este acoperită de maci roșii care mă duc cu gândul la vară. Deci… planner it is! Iar acum este la un preț promoțional și îl găsești aici.

Cadouri de Crăciun pentru cei cărora le place să viseze

Am descoperit-o acum ceva vreme pe Mădălina Andronic. Ilustratoare și autoare a 8 volume publicate în România, SUA și Marea Britanie, școlită la Londra, fata aceasta este o poezie. Și ce-i iese din mână la fel. De curând a lansat o colecție nouă – Suntem povești – împreună cu Georgiana Ciofoaia, altă ființă minunată, meșteră a cuvântului, care include hanorace, dar și ilustrații ce împletesc mesaje, culori și imagini. În shop mai găsești însă și tricouri (inclusiv pentru EL), ceramică, bijuterii superbe, dar și genți, accesorii etc. Prețurile pornesc de la 50 de lei.

Cadouri de Crăciun pentru cei gurmanzi

Siiiigur există pe lista voastră cel puțin o persoană din această categorie. Eu aș putea să-l pun aici pe soțul meu. Dar la noi shoppingul din zona delicatese este o obișnuință. Totuși, poți surprinde pe cineva drag cu o combinație de vase de ceramică sau de platouri pentru servit cu un confit sau o dulceață de fructul pasiunii și nucă de cocos. Ori un ulei de fistic sau alte combinații de acest fel. Platourile pentru servit de la Nicolas Vahe costă 115 lei și sunt cel mai scump item din galeria de mai jos, așa că puteți crea combinații accesibile nenumărate. Toate produsele sunt disponibile pe Design&After, aici.

Cadouri de Crăciun pentru cei fascinați de artă

O să fii surprins/ă, dar nu voi înșirui mai jos niște tablouri. Ci niște… bijuterii. Tria Alfa, un brand de care sigur ați auzit, a lansat o colecție de bijuterii inspirată din cultura africană. Alături de colecțiile mai vechi, preferata mea este Heraldika, acestea pot fi mici opere de artă purtabilă. Prețurile pornesc de la 45 de lei.

De asemenea, din aceeași categorie aș mai putea enumera creațiile Efemere. Tricouri, eșarfe, cardigane, brățări din mătase imprimată cu picturile designerului de interior Hamid Nicola Katrib. Prețurile pornesc de la 200 de lei.

Cadouri de Crăciun pentru cei ecologiști

Sigur că avem prieteni preocupați de mediu. Și noi suntem. De aceea apreciem brandurile care fac lucruri gândindu-se la protejarea mediului, care găsesc funcționalități aparte unor materiale aparent banale. Cum ar fi cartonul. Foldo este unul dintre aceste branduri. Iar veioza lor este absolut delicioasă. Dar nu numai aceasta. Oricum, se potrivește în camera unui copil. Mic sau mare.

cadouri de Crăciun Foldo

Cadouri de Crăciun pentru cei care vor să se relaxeze

Nu știu dacă există multe femei care să refuze un răsfăț. Chiar și acasă, dacă nu se poate la SPA. Așa că poți cumpăra acele combinații de produse pe care știi că prietena ta cel mai probabil nu ar da banii, deși ar vrea. Sabon a lansat de curând colecția de iarnă, care, dincolo de orice, are un ambalaj festiv tare simpatic. În plus, aromele chiar te duc cu gândul la iarnă, la relaxare. Scrub, creme de corp, alături de lumânări parfumate, eventual și un pahar de vin alături… și seara va fi un succes. Nu trebuie să vă chinuiți prea mult, pachetele sunt deja făcute și arată, cum ziceam, festiv.

În loc de felicitare…

Mie îmi place ca, dincolo de cadou, să scriu și o felicitare. De obicei o cartolină. De data aceasta, zic că puteți completa un cadou (sau poate fi chiar un cadou în sine) o placă sau un magnet cu mesaj de sezon. Pe cele de mai jos tot la Design&After le-am găsit. Sunt doar câteva, dar lista lui Moș Crăciun e lungă, nu?

Sper că v-am ajutat puțin în căutarea de cadouri de Crăciun perfecte. Voi ce ați mai trecut pe lista Moșului? Sau de unde vă mai inspirați?

Share This Post!