Caldă sau rece?

Lifestyle Therapy - DesignTherapy

Suntem obișnuiți în viața de zi cu zi cu una caldă și una rece. Eu însă, recunosc, când vine vorba de cafea, o prefer cât se poate de… fierbinte. Nu-mi place cafeaua rece nici măcar când sunt 40 de grade Celsius la umbră. Nu-mi place nici frappe-ul în Grecia, nici nimic. Și totuși, am fost la o lansare unde vedetă a fost o cafea rece. Cum mi s-a părut? Vă zic mai jos.

Ca băutoare înrăită de cafea, aș putea spune chiar ca băutoare fițoasă de cafea, care a testat tot felul de combinați, prăjitorii, arome, origini etc chiar știu cum îmi place să beau cafeaua. Și o aleg în consecință, în funcție de cafenea. Sau de casă. De exemplu, la Starbucks beau blonde roast lactose free latte. Grande. Ceea ce pe C. îl enervează maxim, că mereu uită un element când comandă cafeaua, iar eu mă prind. Tot la Starbucks am primit invitația de a testa Nitro Cold Brew. Rece, dar nu orice fel de rece. Vedeta Starbucks Reserve de pe Lipscani este rezultatul infuziei cu apă rece timp de 20 de ore a clasicului Cold Brew, îmbogățit ulterior cu nitrogen.

Starbucks Nitro Cold Brew

Cafeaua infuzată cu nitrogen a urcat rapid în topul preferințelor pasionaților de cafea, iar în 2016 Starbucks a introdus-o pentru prima oară în magazinul propriu din Seattle, unde a devenit a doua cea mai populară cafea după Caffe Latte. 

Nitro Cold Brew este infuzat la rece cu bule mici de nitrogen, care îi conferă cafelei o textură spumoasă, o culoare intensă și mici cascade cromatice și texturale după turnarea în pahar. Pe scurt, este o băutură instagramabilă. Gustul este… puternic. Foarte pregnant. Cred că un fan expresso o poate aprecia cu adevărat. Eu, recunosc, în cantități reduse. Dar, dacă ești în căutarea unei cafele reci bune, știi unde o găsești! 

Noua bătură, disponibilă în Starbucks Reserve Lipscani, se poate consuma pe loc, fără lapte, gheață sau zahar adăugat, având o aromă și o textură lejere. Nitro Cold Brew este scăzută în calorii – 5 calorii și 0 grame de zahăr. Boabele de cafea utilizate în pregătirea băuturii au o aromă dulceagă naturală, completată de crema de nitrogen. În plus, noua cafea rece conține numeroși antioxidanți, benefici pentru o bună funcționare a organismului.

Share This Post!