Când florile sunt cel mai frumos cadou…

Lifestyle Therapy - DesignTherapy

florarie online

Ieri a fost ziua mea. Și când l-am întrebat pe D. care crede că este cadoul pe care mi-l doresc răspunsul lui a fost: flori. pupici. eu. tati. Deci e clară obsesia mea pentru flori. Din fericire, am parte de ele. Și când n-am mi le comand. În continuare, mi se pare esențial ca, la orice aniversare să iau flori. De obicei, online, cel puțin în ultimul an. Când e să aleg florile, pentru acasă, pentru birou sau pentru un cadou, am câteva criterii: formă, cromatică, tipul de plante, dar și altele. Curioși cum aleg alții?

Floria.ro aniversează 10 ani de la înființarea magazinului online. În acești ani s-au făcut sute de mii de comenzi, din toate orașele țării, dar și din țări precum Nicaragua sau chiar Afganistan. Preferințele românilor în materie de flori au evoluat de la buchete de crizanteme la aranjamente florale exotice, cu strelizia sau orhidee wanda.

florărie online

Cele mai multe flori au fost comandate, de-a lungul celor 10 ani în București, Constanța, Timișoara, Iași, Cluj. La nivel internațional, Floria.ro livrează în 51 de țări, iar cei mai mulți clienți vin din țările cu comunități mari de români: Italia, Spania, Marea Britanie.  

Hortensiile și bujorii, florile preferate

Nu doar tipologia clienților s-a modificat în acest deceniu trecut de la lansarea florăriei online, ci și preferințele acestora. Dacă în 2010-2012 se cereau cu precădere buchete de garoafe, coșuri de crizanteme sau, cel mult, buchete de tradafiri roșii, în 2013-2015 a urmat o perioadă excentrică, cu trandafiri albaștri, trandafiri curcubeu, aurii sau cunoscutele orhidee în cutie.

În ultimii ani, cererea s-a rafinat, iar atenția clienților s-a îndreptat către flori exotice, către varietăți deosebite ale unor flori considerate clasice, cum ar fi tradafirii Pink Mondial, Cool Water sau garoafele Antique.

Cele mai populare flori acum sunt hortensiile și bujorii, iar din speciile exotice protea și ozoth. Preferințele au evoluat și în privința formelor – s-a renunțat la buchetele perfect rotunde sau în cascadă.

Plante de apartament

De asemenea, clienții au început să comande în ultimii doi ani tot mai multe flori pentru acasă, iar anul acesta se remarcă un trend spre plantele verzi, de apartament, influențat de perioada de distanțare socială, care a reîndreptat atenția spre înfrumusețarea interioarelor și aducerea naturii în casă.

Share This Post!