Cărți de luat cu tine pe plajă

Lifestyle Therapy - DesignTherapy

Pentru că suntem în plin sezon de vacanțe, cred că vânzările la librării cresc serios. Mă bucur să văd tot mai multă lume citind pe plajă sau la piscină. Cu unii chiar aș face schimb de cărți, că mi se pare mai interesantă lectura lor decât a mea. Și dacă sunteți ca mine și petreceți o oră alegând două cărți pentru vacanță, vă las mai jos o listă. De fapt două: 3 cărți pe care le-am citit și alte 4 pe care am primit recomandarea să le citesc.

3 cărți pe care le-am citit și mi-au plăcut

Scandalul – Fredrik Backman

Este unul dintre autorii mei favoriți. Îi citesc cărțile flămând, îmi rezerv momente speciale pentru ele. Și le păstrez pe toate, ca să mai revin la pasajele care mi-au plăcut mai mult. Îmi place cum te transpune în lumea lui și cum te face să trăiești fiecare moment. Scandalul e cea mai nouă apariție, deși nu cea mai cunoscută. La Libris.ro, de unde am comandat-o eu, costă 38 de lei.Puteți citi însă orice de Backman, dar atenție dacă aveți rimel. O să curgă șiroaie. 

Omul care își confunda soția cu o pălărie – Oliver Sacks

Am citit pe nerăsuflate această carte. Care nu e un roman de ficțiune, ci relatările unui medic. Este incredibil cum funcționează creierul uman. Sau mai bine zis, ce se întâmplă când unele lucruri nu mai funcționează. Impresionant. O găsiți la reducere, tot pe Libris.ro.

Creatorii de hituri – Derek Thompson 

Am citit această carte la recomandarea cuiva. Nu credeam că mă va prinde, pentru că nu face parte din genurile pe care le gust de obicei. M-am înșelat. Este o radiografie contemporană interesantă. 

Creatorii de hituri este o lectura fantastica, o combinatie spumoasa de povestiri fascinante, date stiintifice de ultima ora si sfaturi de business minunate. Thompson impartaseste mai multe idei interesante per paragraf decat orice alt scriitor din ziua de astazi. Aceasta carte este o biblie pentru oricine a incercat vreodata sa promoveze ceva, de la produse, oameni si idei pana la carti, filme si seriale de televiziune.

Adam Alter, scriitor, despre Creatorii de hituri

4 cărți recomandate, de pe Libris.ro

Câteva dintre recomandările Libris.ro pentru vara aceasta, pe segmentul business-antreprenoriat. Eu încep cu pe cea de jos 🙂

Behave, de Robert Sapolsky 

Aici m-a convins acest paragraf, o scurtă recenzie și recomandare pe care cei de la Libris.ro au avut inspirația să o includă în descrierea cărții: 

Toti purtam in noi un potential de atitudini partinitoare inconstiente, cu totii putem fi deteriorati de copilaria noastra, proiectand avariile infantile asupra celor pe care ii indragim, si toti suntem capabili sa formam grupuri de „Noi” care ii trateaza pe cei din afara ca pe niste inferiori „Ei”. Dar lectura acestei carti ne da, miraculos, speranta ca detinem controlul acelor comportamente mai mult decat credem. Si Behave ne daruieste mai mult decat speranta – ne ofera cunoasterea modului in care trebuie sa actionam pentru a ne implini aspiratia de a manifesta in mai mare masura ceea ce este mai bun in noi si mai putin laturile noastre cele mai rele, atat individual, cat si ca societate.

Charles Duhigg, scriitor

Fiica ceasornicarului – Kate Morton 

Despre această carte am citit acum ceva vreme. Am luat-o imediat ce a apărut, dar nu am reușit să o și citesc. Așa că acum am pus-o în bagajul pentru vacanță. Nu mai scapă! Dacă vreți să o comandați, o găsiți la Libris.ro cu reducere. 

Serotonina – Michel Houellebecq

Din nou, din descrierea Libris.ro: Serotonina poate fi citit ca un roman despre dezechilibrele pe care le produce o lume fara iubire, fara bunatate, fara solidaritate, cu transformari devenite incontrolabile, dar si ca un coplesitor roman al remuscarilor si al regretelor. 

Poate că sunt de vină evenimentele din ultimele zile, dar am pus-o în coșul de cumpărături. Sper să nu mă întristeze prea mult, căci nu pare chiar o lectură ușoară. Dar nici viața nu-i 🙂 

Vara în care mama a avut ochi verzi – Tatiana Țibuleac

E un volum care nu va fi ușor de citit, mai ales datorită ultimei părți, care se pare că este despre sfârșitul mamei bolnave de cancer. 

Doar ce a ajuns la birou, abia aștept să o citesc…

Vocea mamei ma irita mai putin daca aveam ochii inchisi. Am inceput sa numar in gand. Ne aflam undeva in nordul Frantei, nici nu stiam precis unde, insa ma simteam de parca tocmai strabatusem intreg universul. Pana in acel moment calatoria noastra confirma tot ce stiam despre Franta. De la geamul masinii vazusem doar vaci albe, Peugeot-uri rablagite si tractoare transportand balega. Desigur, mai era si muzica soferului pervers. Mama insa parca era bagata in priza. Atunci cand nu vomita, exclama incontinuu „fantastic, fantastic!”

Citat din carte

Am scris azi despre acest subiect pentru că Libris.ro are o campanie de reduceri substanțiale – Happy Days cu până la 90% reducere. Și ar fi păcat să nu profitați de ea, fie că mergeți, fie că ați fost deja în vacanță. 

Share This Post!