Unde se mănâncă cea mai bună pizza din București?

Lifestyle Therapy - DesignTherapy

pizza București

Mâine e Ziua Internațională a Pizza. Nu cred că există cineva pe lumea asta care să spună că nu-i place niciun fel de pizza. Preferatele mele sunt (nu neapărat în ordine) Hawaii, dar dau șunca deoparte, Quattro Formagi și ceva cu Prosciutto Crudo și multă brânză. Unde am mâncat cea mai bună pizza din București? Acasă. Sincer vă zic, căci soțul meu face una atât de bună că nu te poți opri din mâncat. Așa că mai bine mâncăm în oraș. Dar să vedeți niște interesting facts…, ca să zic așa:

  • Potrivit foodpanda.ro, cea mai mare platformă de food ordering din România, ponderea comenzilor de pizza este de circa 15% din volumul total, aceasta fiind în creștere de la an la an.
  • În topul sortimentelor de pizza preferate de clienții foodpanda se află: Quattro Stagioni, urmată de Capriciosa, Quattro Formagi, Diavola și  Margherita.
  • Din datele centralizate de companie reiese că românii aleg să comande pizza preponderent în weekend. De asemenea, este preferată îndeosebi pentru cină, în intervalul orar 18:00-20:00, fiind plasate cele mai multe comenzi.
  • Valoarea medie pe care o plătesc clienții foodpanda pentru o pizza este de circa 35 lei.

Buuuun! Acestea sunt datele oficiale. Pe partea cealaltă, vă zic sincer că pizza pe care o adorăm când vine vorba de comenzi e cea de la Fabio. Livorno, Lirio, Novara sunt câteva dintre cele preferate. Pentru că au combinații faine, nu fac economie la brânză și au și variantă de blat integral.

Restaurante cu pizza bună

My first choice este La Nostra Cucina. Nu vă luați după mine, căci soțului nu-i place. Pizza are blatul foarte subțire, crocant (asta nu-i place lui, dar mie mi se pare ge-ni-al!), combinațiile de topping sunt delicioase. În plus, restaurantul arată atâââââât de drăguț (e în zona Piața Muncii) și e foarte cozy totul. Detaliu important: găsești mereu loc de parcare aici.

pizza București

Apoi e Belli Siciliani. E în zona Iancului, mai exact pe Mătăsari. Afacere de familie, chiar simți că iei masa în casa omului (așa și e, că oamenii acolo locuiesc). Au și tot felul de bunătăți de vânzare (brânză, ulei de măsline, mortadella, prosciutto, paste etc). Pizza este delicioasă, la fel și pastele. Chiar, ar trebui să mai mergem.

Și ne-a mai plăcut la Premiata, care este în zona de Nord a Capitalei, pe Bulevardul Aerogării. Nu e chiar o pizzerie de cartier, că merge multă lume pe acolo, chiar multe fițe, dar nah, chiar arată drăguț. Și au și un loc de joacă simpatic. N-am mai fost în ultima vreme, dar chiar ne-a plăcut acolo, tot ce am mâncat.

pizza București

Accesibil și prietenos este la Tutti Bistro. Îl găsești în Mega Mall și au o pizza delicioasă. Vine repede, e mare și merită mai ales dacă ești în trecere. Știu că e un articol despre pizza, dar acolo am mâncat și o salată cu ton yuummmmiii! Din seria locurilor accesibile, aș menționa și Trick Shot. Eu am fost în Mega Mall și în Promenada. Servirea e mai faină în Promenada. Și parcă și mâncarea o idee mai bună. Dar amândouă arată bine și sunt kid friendly chiar și fără un loc de joacă dedicat.

Acestea fiind zise, mâine cred că sărbătorim Ziua Internațională a Pizza. Încă nu m-am decis dacă o facem noi, o comandăm sau luăm masa în oraș, dar cu siguranță mi s-a făcut poftă de o pizza bună!

Voi ce recomandări aveți?

Foto: Facebook, Pexels.com

Share This Post!