Cea mai faină carte pe care am citit-o

Lifestyle Therapy - DesignTherapy

carti copii

A fost odată ca niciodată un pinguin pe nume Poppy, care trăia într-un sătuc în care în fiecare zi ningea. Poppy avea un defect la picioruș, de aceea nu putea face lucruri pe care alți pinguini le făceau și pe care și el și-ar fi dorit să le facă. Ținutul era învelit într-o hăinuță albă, în care cerul împletea zulufi argintii – așa începe povestea lui Poppy, pinguinul cu patine, imaginată de Alexandra Ioana Lica, în vârstă de 10 ani. Alexandra, alături de alți 24 de copii cu vârste între 6 și 11 ani, este autorul Cărții micilor scriitori, prima carte de povești pentru copii, scrisă de copii, publicată la Editura DPH. 

Provocarea Editurii DPH a fost lansată celor mici în luna iunie, prin intermediul rețelelor de socializare, iar copii de toate vârstele nu au ezitat să răspundă. Peste 300 de povești au fost trimise în cadrul concursului, iar 25 dintre acestea au fost culese și ilustrate dând viață unui volum inedit, o carte de povești pentru copii, scrisă de copii.

Ideea acestui proiect a apărut odată cu analizarea rezultatelor unui sondaj* al editurii, care a arătat că, pe perioada școlii online, materialele alternative au reprezentat o soluție pentru profesori și pentru părinți de a ilustra concepte teoretice, iar cărțile (93%), jocurile educative (75%) și experimentele (43%) au fost preferate pentru activitățile extrașcolare.

Carte inspirată din viața de zi cu zi

Astfel, între paginile acestui eBook – Cartea micilor scriitori – , copiii au abordat teme precum lumi fantastice și magia, ilustrând clasica luptă dintre bine și rău, valori importante pentru cei mici, cum ar fi prietenia, angoase – trecerea timpului, singurătatea, vise – dar și întâmplări inspirate din perioada de distanțare socială.

În cele câteva zile de când eBook-ul a fost publicat, acesta a fost deja descărcat de aproape 1.000 de ori. eBook-ul poate fi accesat gratuit aici: https://www.edituradph.ro/cartea-micilor-scriitori.html

#EducațiaContinuăAcasă

De asemenea, pe întreg parcursul lunii iulie, sub același concept – #EducațiaContinuăAcasă – pe pagina de Facebook a Editurii DPH zilnic, de la ora 17.00, cei mici sunt invitați să asculte o poveste citită de autori, actori, persoane publice sau creatori de conținut care s-au alăturat acestui demers de încurajare a lecturii. Totodată, pe tot parcursul lunii, Editura DPH oferă 50% reducere la orice titlu din portofoliu.

Share This Post!