Cum am învățat să iubesc Halloweenul și de ce

Lifestyle Therapy - DesignTherapy

Halloween

Știți voi chestia aia cu sărbătorile importate și că nu ar trebui să le ținem, dar totuși o facem? Ei bine, Halloweenul e una dintre ele. Și, recunosc, mie îmi place. Acum mai mult decât înainte și vă spun și de ce. Evident, e legat de copilul meu, dar și de copilul din mine. Bare with me, o să vă placă și vouă ce secrete vă dezvălui. 

 1. Matona și mostu

Acum câteva luni, D. a învățat cuvântul matona. Care înseamnă, evident, fantomă. (Cum, nu v-ați prins?!) Problema e că ne tot spunea că îi e frică și de matona asta, dar și de mostu – monstru. Atâta parenting modern am învățat și noi astfel încât să nu-i spunem copilului că nu există așa ceva. Și uite așa am ajuns să ne împrietenim și cu matona, și cu mostu. Și să citim povești despre inculpații în cauză, să discutăm despre ce știu ei să facă și să îi considerăm niște prieteni. Așa că atunci când mi-a picat în mână o listă cu cărți must read de Halloween, am deschis laptopul și mi-am comandat câteva de la Libris.ro. Că de acolo vin instant (evident, nu i le citesc pe acestea lui D., dar vă zic, sunt la fix pentru o seară cu un ceai în mână. Sau un vin fiert, că e sezonul). Și cum nu sunt egoistă, iată lista de recomandări de la Libris.ro (pe care îi prefer mai ales datorită campaniei #RespectYourself):

 • IT, Stephen King – 74,99 lei
 • Povești clasice, H.P. Lovercraft – 23,94 lei
 • Turn of the Screw, Henry James – 15 lei
 • Cimitirul animalelor, Stephen King – 53,94 lei
 • Exorcistul, William Peter Blatty – 53,94 lei
 • Dracula, Bram Stocker – 35,94 lei
 • Duma Key, Stephen King – 59,94 lei
 • Cronicile vampirilor – Memnoh The Devil, Anne Rice – 53,94 lei
 • Rebecca, Daphne Du Maurier – 47,94 lei
 • A Head Full of Ghosts, Paul Tremblay – 47,94 lei

2. Costume de Halloween

Ah, copiii iubesc costumele. Și acum, în perspectiva matonei, a trebuit să arătăm că sub un costum se poate ascunde o față prietenoasă și că e amuzant să fii cine vrei tu: un super-erou, un crocodil, un robot sau… Chase, personajul preferat din Patrula Cățelușilor. Și așa am ajuns pe FabricaDeMagie.ro, unde am găsit (nu exagerez deloc) 10.000 (!!!) de variante de costume și decorațiuni de Halloween. Și cum mie îmi plac decorațiunile, ghiciți ce, acum aștept comanda. Tematica de anul acesta vă las să o ghiciți voi. (Aș putea adăuga că mi se pare în continuare super fun să mergi la birou costumat o zi pe an. It IS priceless și oricine ar trebui să încerce asta).

3. Decorațiuni de Halloween

Și pentru că am decis că Aoiiin este o sărbătoare foarte drăguță, numai bună de împrietenit cu matona și mostu, mai ales după ce D. a strigat Aoiiin la fiecare dovleac văzut în supermarket, iată că ajungem și la partea mea preferată. Anul acesta, Floria.ro are niște aranjamente florale cu dovleci absolut senzaționale. Mie mi se par ingenioase, haioase și împacă și dorința lui D. de a avea un dovleac în casă de Aoiin (v-ați prins până acum că e vorba de Halloween, nu?) și pe a mea de a avea mereu flori în casă. Deci ura!

Cam așa am ajuns eu să iubesc Halloweenul. Așa că am decis că vom face și o petrecere mică, cu prietenii lui D. Ca să ne înțelegem, și matona și mostu sunt invitați. Vom avea popcorn și ne vom distra. Voi?

Share This Post!