#FitMom sau ce strategie am început să aplic ca să slăbesc

Lifestyle Therapy - DesignTherapy

fit mom

Well… treaba asta cu slăbitul dă bătăi de cap multor femei. Eu am luat în sarcină 22 de kilograme (mda, aveam 48 când am rămas însărcinată) și am rămas cu 8 pe cap. Și astea 8 au decis să rămână acolo și să nu plece nicicum… Așa că am decis că e momentul să fac ceva. Dietele drastice nu sunt pentru mine, așa că am găsit o abordare mai… holistică. Iată planul meu:

 1. Merg la sală

Da, merg la sală. După 12 ani de școală în care am avut scutire medicală la educație fizică și încă vreo 15 ani sedentari, Georgiana de la Idrilog m-a convins să merg la sală. Nu mi-a zis nimic direct, doar am urmărit-o cu câtă determinare merge ea la WorldClass și cât de tonică este ori de câte ori ne întâlnim. Așa că am început să o întreb: dar unde să merg, ce să încerc, ce să fac mai întâi etc, că nu eram dispusă să plătesc sute de euro pe antrenor personal (variantă de altfel recomandată și probabil și eficientă). Așa am ajuns la concluzia că pot 2-3 ședințe de sport pe săptămână și că îmi plac antrenamentele funcționale. Prin urmare, acum m-am abonat la:

 1. Circuit – un antrenament care scoate tot din tine, iar Bogdan Vărzaru rullllz!
 2. Extensive Interval (Cycling) – cu extrem de veselul Ciprian Niță
 3. Body Pump – Gilly Trincă e genială
 4. TRX – tot cu Gilly.

Când mai pot, bag și un Bag Boxing, care combină Cardio și Funcțional. Dar asta se întâmplă mai rar.

Ce vreau să vă spun este că, după 3 luni de mers la sală (voi dezvolta oricum separat): 1. nu mai obosesc așa de repede. 2. rezist să fac două antrenamente, unul după altul. 3. dorm mult mai bine.  4. văd că am mușchi despre care nu știam că există în corpul meu. 5. nu am slăbit.

2. Dar TREBUIE să mai faci ceva

Pentru că punctul 5, am decis să mai abordez niște direcții strategice. Așa că am ajuns în primul rând la Pure Salon. Nu întâmplător, că a fost nevoie de ceva cercetare de piață, ci după o îndelungă analiză. Astfel am urmărit ca salonul să fie: frumos (ochiul critic al designerului de interior s-a activat), extrem de curat (am un fix cu asta), să fie accesibil ca preț (oferta de Happy Hours e genială), să fie o locație accesibilă (știți că nu îmi place să caut loc de parcare).

fit mom

Printr-o recomandare, am ajuns deci la Pure. Salonul acesta e ceva de vis. Atmosferă zen, design deosebit, locuri de parcare în față, de altfel spațiul a fost amenajat de arhitecții de la Ateliero. Dincolo de asta, fiecare terapeut știe să îți explice pe înțelesul tău terapiile și ce ai de făcut. Fiecare terapeut are răbdare cu tine. Planul de terapii este alcătuit în funcție de necesități, dar și de dorințe. Și tot așa. Prin urmare, așa cum mi s-a explicat, pentru a avea o eficiență vizibilă și să ajung pe bune fit mom, planul de tratament va cuprinde:

 • SĂPTĂMÂNA 1Ziua 1 – Peeling corporal 5’ +Împachetări cu nămol pe bază de alge marine in tunel IR 45’ + Radiofrecvență 30’ 
 • Ziua 2 – Ultrasunete cu LED Therapy 30’ + Masaj anticelulitic 50’
 • Ziua 3 – Electrostimulare în tunel IR 45’ + Ultrasunete cu LED Therapy 30’ + Radiofrecvență 30’

 SĂPTĂMÂNA 2

 • Ziua 1 – Electrostimulare în tunel IR 45’ + Mezoterapie virtuală 30’
 • Ziua 2 – Ultrasunete cu LED Therapy 30’ + Radiofrecvență 30’ + Presoterapie 40’
 • Ziua 3 – Împachetări cu nămol pe bază de alge marine in tunel IR 45’ + Mezoterapie virtuală 30’

 SĂPTĂMÂNA 3

 • Ziua 1 – Electrostimulare în tunel IR 45’ + Ultrasunete cu LED Therapy 30’ + Radiofrecvență 30’
 • Ziua 2 – Ultrasunete cu LED Therapy 30’ + Masaj anticelulitic 50’
 • Ziua 3 – Electrostimulare în tunel IR 45’ + Radiofrecvență 30’ + Presoterapie 40’

Abia aștept să văd rezultatele, pentru că terapiile par să lucreze eficient, mai ales în aceste combinații. Evident, vă voi povesti cum și cât de bine au funcționat. Dacă vreți să aflați mai multe despre Pure Salon, îi găsiți aici și aici.

3. Direcția strategică numărul 3

Așa cum mi-au spus și terapeuții de la Pure Salon, nu este suficient să acționez de la exterior pentru a vedea rezultate de durată. Așa că am decis să elimin zahărul din schemă. De folosit, nu folosim de 3 ani zahăr, ci miere. Chiar și așa, tot mai scap la o prăjitură, la un Ben&Jerry’s etc. Așa că voi încerca să scot din meniu aceste mici excese. Și să mai fac câteva ajustări, gen să renunț la paste și făină albă. Va fi foarte greu, având în vedere că soțul meu face cele mai bune pancakes din Univers. Și nu, nu exagerez.

So, acesta este planul meu. Abia aștept să fiu și eu fit mom. Vorbim peste o lună despre rezultate. Voi ce strategii aplicați?

Share This Post!

12 Comments

 • Camelia Covaci august 28, 2018 at 8:12 am

  Eu am facut acum cativa ani niste sedinte de electrostimulare si da, am avut rezultate frumoase de tot. Oricand as repeta. Mai nou, la 1 an dupa ce am nascut, am mers de vreo 4 ori si la ultrasunete (sper ca la asta am fost si nu gafez acum 🙂 ).
  Sedintele la salon au rezultat daca esti si cuminte in bucatarie. Altfel… 🙂 cam in van.

 • Rokolla august 25, 2018 at 10:33 pm

  Ma bucur ca esti atat de hotarata si la cate planuri ai, cu siguranta se vor vedea si rezultatele. Eu imi doresc sa slabesc doar ca atunci cand imi propun sunt mai multe tentatii decat in mod normal

 • Catalina Coman august 25, 2018 at 8:58 pm

  Te-ai pus pe treaba serios. Am incercat si eu cateva proceduri, dar mai mult pentru tonifiere. Sigur vor avea rezultatele dorite. 🙂

 • carmen alexa august 25, 2018 at 7:41 pm

  Îmi place enorm de mult planul. Este unul ce mă ambiționează și pe mine sa schimb ceva. Iar terapiile de salon cred ca vor fi primele încercate de mine. Știu ca funcționează, știu că se vor vedea rezultate și astfel voi fi motivata sa trec și eu pe la sala și sa schimb ceva în regim.

  P.S. salonul arată superb!

  • DesignTherapy august 25, 2018 at 8:47 pm

   Iti multumesc! Ma bucura mult cuvintele tale!

 • Mihuț august 25, 2018 at 6:46 pm

  Vai dar tu chiar te-ai pus pe treabă. Și eu fac vacuum. Abia aștept să văd rezultatele.

 • Aliceee_traveler august 25, 2018 at 11:42 am

  Vai ce mi-ar plăcea sa reușesc sa renunț și eu la zahar. Asta cred ca ar fi un plan prea ambițios pentru mine. Momentan încerc sa fac 10 000 de pași pe zi și sa nu mai mănânc seara.

  • DesignTherapy august 25, 2018 at 8:47 pm

   Mie imi ies cam 9.000 pe zi. Media.

 • Mihaela Curea august 24, 2018 at 8:53 pm

  Eu am inceput cu un stil de viață sănătos și am continuat cu multe proceduri variate pentru remodelare corporala. Am testat din iarna si pana acum mezoterapie, HiFu, radiofrecvență, electrostilumare și dermocell, facut cu regularitate, poti avea rezultate foarte bune. Eu le recomand din suflet.

  • DesignTherapy august 25, 2018 at 8:47 pm

   Wow! Super! Ma bcuur sa aflu ca a functionat!

 • denisa august 24, 2018 at 2:22 pm

  Eu fac cateva exercitii zilnic acasa si ies la alergat cand imi permite timpul. Nu am aplicat alte strategii si nu am fost nici la salon sa fac diverse tratamente