Între două vacanțe… încă un city-break! Destinații ignorate pe nedrept

Leipzig

Nu știu despre voi, dar eu când mă gândesc că următoarea vacanță e tocmai la Crăciun…. mă cam apucă depresia. Așa că am căutat deja soluții pentru un city break care să ne facă trecerea dintre două vacanțe mai ușoară (nu mai zic cât mai e până la cea de vară!). Căutând destinația perfectă – nu prea departe, nu prea scumpă, nu prea complicat de ajuns acolo – mi-am dat seama că nu e deloc ușor să alegi un city bereak când ai un copil – pentru că nu vom merge în doi. Și nu am fost singurii de aceeași părere, drept dovadă ce vă scriu mai jos!

35% din români iau în calcul posibilitatea unui city break până la următorul concediu. Dar sunt mulți care renunță, deși și-ar dori o astfel de mini-vacanță, din cauza costurilor. Niște oameni isteți, adică echipa momondo.ro, a venit cu alternative la destinațiile favorite pentru city-break astfel încât să economisești până la 34%. Mai exact, specialiștii momondo.ro au analizat căutările pentru hoteluri pentru a afla care sunt cele 10 orașe care atrag cei mai mulți turiști în căutarea unui city break în Europa. Pe baza acestora, echipa din spatele motorul de căutare a pregătit lista destinațiilor mai puțin cunoscute pentru a te inspira și ajuta să străbați locuri noi, în timp ce faci economii semnificative la cazare. Doh!

city break Leipzig

Aceasta este o panoramă din Leipzig FOTO: blog.kudoybook.com

Astfel, în loc de Roma, Barcelona sau Berlin, mai degrabă caută oferte pentru Napoli, Sevilla sau Leipzig unde vei reuși să trăiești experiențe speciale, departe de stresul capitalelor aglomerate. Economiile pot ajunge, pentru o noapte de cazare, de până la 30%.

city break Coimbra

Coimbra – o destinație de vis pentru Portugalia FOTO: ecotoursportugal.com

City break în Nantes, pe lista mea de to do

În locul Lisabonei, eu aș merge la Coimbra, despre care am auzit atât de multe lucruri frumoase și unde am înțeles că se mănâncă o paella genială (de la cunoscători știu, deci îi cred pe cuvânt). Londra a fost de câteva ori pe lista destinațiilor mele, însă acum aș vrea să văd Manchester sau Birmingham (chiar dacă nu e pe lista de mai jos). La capitolul cazare, și nu numai, Paris este un oraș scump, dar o variantă interesantă este Nantes, capitala plină de viață a Bretaniei. În vreme ce o cameră la un hotel de 3-4 stele în Paris costă, în medie, 114€, în Nantes prețul ajunge la 78€, economisind astfel până la 32%.

city break Manchester

Manchester m-a cucerit de la prima vizită, deși am stat doar o zi aici FOTO: aboutmanchester.co.uk

Cât de romantic pare să fie Nantes! FOTO: Transat.com

Mai concret de atât…

Iată și un tabel care ilustrează exact ce economii ai face dacă ai renunța la orașele favorite pentru destinații mai puțin cunoscute:

city break

Noi am ales Italia pentru un city break în această toamnă. Abia aștept să vă povestesc cum a fost! Voi?

 

Share This Post!