Îți cauți casă? Ia uite ce nou complex am găsit!

Lifestyle Therapy - DesignTherapy

Avalon Estate

Noi trăim încă în chirie. Nu am avut curaj să ne aventurăm la o casă a noastră poate și pentru că încă nu am găsit ceea ce căutam. Adică să dai 100.000 de euro pe o dărăpănătură sau chiar 130.000 de euro pe un apartament nou, dar de 70 de metri pătrați, îngrămădit între blocuri și cu ghena la intrare (da, există și e fooooarte frumos prezentat, but I KNOW!) nu mi se pare o variantă ok. De curând, s-a lansat un nou proiect rezidențial, care sună destul de bine… Dacă se vor concretiza toate ideile lor, cu atât mai bine! Dar hai să vă povestesc…

Calitatea, liniștea, siguranța și arhitectura urbană definesc Avalon Estate, proiectul rezidențial care își propune să ofere o experiență unică de locuire în zona de nord a Bucureștiului, mai exact în zona Pipera, după toate clădirile de birouri. Sper sincer că până va fi gata îi va ajuta și infrastructura mare. Proiectul, dezvoltat de investitorul și dezvoltatorul imobiliar regional Prime Kapital, îmbină armonios design-ul urban într-un spațiu cu volume de trafic reduse și zone verzi private şi comune, creând o adevărată comunitate pentru rezidenți. Ce îmi place aici este ideea de a crea un cartier – comunitate.

Clădiri pe diferite structuri

Avalon Estate va reuni un mix de locuințe: vile, townhouse-uri și apartamente realizate în stiluri și compartimentări diferite. Complexul rezidențial se va întinde pe 8,1 hectare și va avea la finalizare aproape 800 de locuințe, realizate în linie cu o filosofie unică de design structural. Astfel, acestea vor beneficia de spații generoase și ferestre mari cu scopul de a facilita circulația optimă a aerului și luminii.

Conceptul include, de asemenea, spații exterioare / grădini pentru toate tipurile de unități, ceea ce înseamnă că vilele vor avea zone exterioare în față și spate, townhouse-urile au grădini frontale și terase private generoase, iar apartamentele dispun de logii sau terase și grădini.

Realizat de echipa biroului de arhitectură ADN, conceptul arhitectural al Avalon Estate are la bază o abordare prin care interiorul comunică cu partea exterioară. Rezultatul este o experiență vizuală a unui spațiu armonios și integrat, ce reduce repetiția din punct de vedere al design-ului.

Spații verzi generoase

Potrivit reprezentanților dezvoltatorului, proiectul va dispune de spații verzi vaste pentru a oferi membrilor comunității Avalon Estate posibilități de petrecere a timpului în aer liber. Peste 2 hectare de teren vor fi acoperite de zone verzi, dintre care și un parc central care va avea piste de bicicletă, zone de promenadă și spații de joacă pentru copii (Doamne ajută! În general, multe ansambluri au mai degrabă o simulare de spațiu de joacă – n.r.). De asemenea, rezidenții vor avea acces și la zona lacului Pipera, care va fi integrat în parcul central și care va încuraja petrecerea timpului afară.

Avalon Estate (2)

Ce îmi place mie MULT

De ceva timp, am devenit conștientă că trăim pe o planetă ale cărei resurse sunt limitate. Probabil eu voi trăi destul de bine, poate și Damian, dar mă gândesc și la copiii lui, nepoții noștri, ai lui… Așa că îmi place că Avalon Estate va beneficia, totodată, de o infrastructură verde ce permite controlul apei de ploaie într-un mod sustenabil. Structura peisagistică facilitează colectarea apei de ploaie și purificarea biologică printr-un sistem integrat de recoltare, înainte de a fi trimisă înapoi în lac.

În plus, circulația mașinilor este redusă la minimum în cadrul Avalon Estate pentru a asigura un mediu de locuire cât mai aerisit. Trafic redus al autovehiculelor, parcările subterane (visez la un cartier fără mașini la tot pasul) și numeroasele spații verzi sunt, astfel, definitorii pentru ansamblul de locuințe.

Izolarea, o problemă rezolvată

Recunosc, noi suntem niște animale sociale. Ne place să ne întâlnim cu prietenii, așa că a locui undeva la câțiva kilometri de București nu e o variantă. Vrem să ajungă lumea la noi cu Uberul și noi la alții la fel. Prin urmare, am rezonat cu faptul că proiectul Avalon este completat de The Club – un spațiu ce va dispune de un restaurant, un bar, un salon privat, piscină exterioară de dimensiuni mari. Facilitățile clubului vor include și studiouri moderne, proiectate și echipate pentru scopuri variate. Asta înseamnă că ne vor vizita prietenii. Și prietenii copilului. Se pare că în interiorul complexului vor fi și spații comerciale, dar și o grădiniță. În plus, aici se afla noul ansamblu. E destul de accesibil, mai ales pentru zona de centru-nord. Repet, sper să se mai lărgească și restul străzilor până va fi gata ansamblul de locuințe.

 

Share This Post!