Paște în familie: 15 motive pentru care voi stârni mânia publică

Lifestyle Therapy - DesignTherapy

decor de Paște

Decorațiunile sunt specialitatea mea, mai ales cele de masă. Pasca este desertul meu preferat de Paște. Ador să fac friptură de miel/ied cu care nu am dat niciodată greș. Nu concep Paște fără ouă roșii. Și totuși… anul acesta am abordat o strategie diferită. Care ne-a asigurat liniștea, zenul, pe scurt avem un Paște hygge. Iată cum am reușit (metode considerate outrageous de mulți, cu siguranță):

  1. Am făcut în Vinerea Mare curat (the basic, nu vă imaginați că este totul spotless, că nu e). Dar era prima zi liberă, așa că… Pe această cale vreau să mulțumesc oficial celui care a inventat mașina de spălat cu uscător. Mi-a salvat viața. 
  2. Sâmbătă am fost la coafor. Da, ieri, în Sâmbăta Mare. Copilul în parc. 
  3. După coafor, am fost să-mi iau bicicletă. Mă folosesc de prilej să-i mulțumesc și băiatului de la Pegas Promenada, care m-a asigurat că pe bicicleta AIA voi învăța să merg în 20 de minute. Așa a fost. 
  4. Am fost la cumpărături în familie. Nu, nu pentru masa de Paște. C. și-a luat un costum pentru o nuntă ce va urma, eu o fustă, copilul un Marshall din Patrula Cățelușilor. 
  5. Am intrat în Carrefour cu 30 de minute înainte să închidă. Am aruncat în coș niște fructe și apă. 
  6. Pe drumul spre casă ne-am dat seama că ar fi trebuit să luăm pastă de dinți, saci de gunoi, soluție pentru călcat rufele… Oh, well, luni-marți. 
  7. Ne-am bucurat de o cină în familie. Provided by mamaia. Că noi oricum nu am gătit nimic. 
  8. Am renunțat la ideea de a face Pască. Am înlocuit-o cu un desert modern: înghețată de la Emilia. 
  9. Pentru prânzul de Paște am făcut rezervare la Nasser. 
  10. Apoi parc.
  11. Nu, nu am gătit nimic. Nici nu am avea ce, ca să fiu sinceră. Cred totuși că există niște somon în congelator. 
  12. Esențial: am decis să nu plecăm nicăieri de Paște. Am invitat bunicii la noi. 
  13. Le-am spus că nu facem pregătiri și că ne vom răsfăța la restaurant. Evident, tot au venit cu niște goodies: drob, ouă roșii, icre (soacra mea este regina icrelor). The basic, dar mai mult decât suficient.
  14. Am petrecut jumătate de zi deja în pijama (părinții știu că ziua începe la 6-7.00 pentru noi). Cealaltă jumătate va fi la fel de casual pentru că mergem în Herăstrău. 
  15. Ne vom folosi de zilele acestea libere pentru a ne sătura unii de alții. Doar timp împreună. Mi-am dat seama că e tare plăcut să-ți auzi copilul râzând de dimineață până seara. 
Paște

De Paște mai bine…

…te bucuri. Asta e concluzia mea. Da, e fain tare să ai masa plină de bunătăți. Dar eu oricum merg la sală și-mi vine să plâng după fiecare felie de cozonac, știind cât efort arunc pe apa Sâmbetei. Da, e fain să fie totul în ordine (nu cu un coș imens de rufe de călcat și altul de spălat pe stand by) și să ai o masă de Paște decorată ca în reviste (am scris și aici despre asta: 8 aranjamente pentru masă care te vor lăsa cu gura căscată) Noi avem doar niște șervețele cu pirați…

Dar e mai fain să ai familia lângă tine, să petreci timp cu ei. Să îi plimbi pe părinți prin București, că oricum nu au timp să-l viziteze când vin să te ajute cu copilul. Să te bucuri de zilele libere fără să te agiți că a căzut mâncare pe jos, fără să speli zeci de farfurii, fără să arunci mâncare (nu cred că există cineva pe lumea asta care a consumat TOT ce a gătit pentru Paște). E fain să te plimbi prin Bucureștiul gol. Fără tocuri, pe jos, fără țintă, fără grabă. 

Sărbători cu tihnă vă doresc!

Foto main: Adobe Stock, foto interior: Pexels.com

Share This Post!