România în cărți citite. Tu ce bifezi de pe listă?

Lifestyle Therapy - DesignTherapy

top cărți

Așa-i că totuși nimic nu se compară cu sentimentul pe care îl ai când citești o carte (nu digitală)? Când auzi sunetul acela al datului de pagini și te uiți cum se micșorează numărul de pagini rămase? Eu sunt mare fan cărți, de aceea D. are deja biblioteca lui. Soțul meu le preferă pe cele digitale. Dar mă bucur că sunt atât de mulți oameni care citesc și, mai mult decât atât, citesc cărți semnate de autori români. Știați că 5 din cei 9 autori ai celor mai vândute 10 cărți în 2018 sunt români, Irina Binder plasându-se  în top cu două volume?

Libris.ro, librăria online la care apelez cel mai des când vine vorba de shopping de cărți (în mare pentru că ajung în maximum două zile și pentru că au reduceri mai mereu) a vândut în 2018 1,5 milioane de cărți. 1,5! Străinul de lângă mine semnată de Irina Binder, este cea mai vândută carte pe Libris.ro în 2018, fiind cartea preferată în 30 dintre cele 42 județe ale țării. Cartea Insomnii, a aceleiași autoare, se află pe locul 2 în topul național, urmată de Micul Prinț de Antoine de Saint Exupery.

România în cărți citite: harta cititorilor

București, cu 313.517 cărți, Brașov, cu 130.873 și Cluj cu 83.488 sunt județele în care s-au comandat cele mai multe cărți prin Libris.ro în 2018.  Cele mai vândute titluri în aceste județe au fost Străinul de lângă mine de Irina Binder în București, Orbi de Petronela Rotar în Brașov și Constituția României, în Cluj.

Cea mai mare valoare medie a comenzii s-a înregistrat în Brașov, 155 lei, aproape dublă față de media națională, în valoare de 80 lei. Cel mai fidel client de pe Libris.ro este tot din Brașov, el plasând 238 comenzi în decursul anului 2018. De altfel, clienții din Brașov au făcut în medie 1,73 comenzi, cea mai mare valoare în raport cu județele țării. Clienții din Bacău au plasat în medie 1,45 comenzi, iar cei din Cluj și București, 1,44 comenzi.

Top 10 național – cele mai vândute cărți pe Libris.ro în 2018

Lista de mai jos este cu top cărți cele mai căutate. Eu n-am citit decât trei dintre ele, recunosc, dintre care una este a Prințesei Urbane și care mi-a plăcut mult. Irina Binder nu este neapărat stilul meu, dar faptul că are primele două poziții din top spune multe. Pe wishlistul imediat este însă o altă autoare, Petronela Rotar – Orbi. Care a fost best-seller la Libris.ro și de Black Friday. Iată deci topul, care poate servi de inspirație la următoarea sesiune de shopping cultural:

  1. Străinul de lânga mine – Irina Binder
  2. Insomnii – Irina Binder
  3. Micul prinț – Antoine de Saint-Exupery
  4. Medicină, nutriție și bună dispoziție – Simona Tivadar
  5. Sapiens. Scurtă istorie a omenirii – Yuval Noah Harari
  6. De vorbă cu Emma ed.3 – Vitali Cipileaga
  7. Orbi – Petronela Rotar
  8. Ziua în care la capătul celălalt al iubirii n-a mai fost nimeni – Ioana Chicet-Macoveiciuc
  9. Puterea extraordinară a subconștientului tău – Joseph Murphy
  10. 27 de pași – Tibi Ușeriu

top cărți

Voi ce v-ați pus pe lista de lecturi pentru 2019?

Foto: Pexels.com

Share This Post!