Zen. Doar pentru părinți

Lifestyle Therapy - DesignTherapy

cursuri de înot

Când zi de zi vin vești proaste, ba scenarii roșii, ba închideri de școli, ba se suspendă cursul de aikido, ba vine frigul și nu mai ai cum ieși zilnic cu copilul în parc, ce faci? Cum satisfaci nevoia naturală a ta și mai ales a copilului tău pentru mișcare? Ce soluții ai pentru a-i oferi socializare, mișcare, distracție, joacă în siguranță? Eu am găsit una. Și nu credeam că beneficiile sunt atât de multe și de diferite de ceea ce mă așteptam să primesc de la ceea ce părea un banal curs de înot.

Cu grădinițe ba deschise, ba închise, dar cu distanțare și mult mai puțină joacă decât de obicei cu siguranță, acum câteva luni am început să caut alternative pentru fix vremea aceasta. Când se face frig, se întunecă repede, iar numărul partenerilor de joacă disponibili pentru alergare scade. Da, așa cum spuneam, articolul e pentru părinți, și doar pentru ei. 

Am decis să mergem spre cursuri de înot. O activitate necesară, utilă, potrivită, care are continuitate tot anul. Dar cum nici vorbă să meargă la o piscină obișnuită, unde nu am o problemă doar cu distanțarea, ci și cu modul de predare, am ajuns la Acvatic Bebe Club. Un loc, aproape de zona noastră de interes și acțiune, unde nu doar că măsuri de siguranță stricte se luau dinainte de pandemie, dar mai ales unde cursurile se desfășoară individual. 1 la 1. 

Copiii învață prin joc

Nu am ales un instructor anume, deși exista această posibilitate. D. a mers la un instructor simpatic, care l-a invitat la… joacă. Și asta au făcut o oră. S-au jucat. Cel puțin asta a simțit D.

Eu, din sala de așteptare de unde puteam privi totul live pe cele 4 monitoare, am văzut că a făcut câteva ture de pisicină dând perfect din picioare, că a plutit pe diverse saltele, că a făcut sărituri (!!!), că a alunecat, dar instructorul a gestionat perfect momentul astfel încât nu s-a speriat deloc, ba chiar a înțeles exact ce s-a întâmplat și ce trebuie să facă pe viitor. 

Tot cu joacă au fost și următoarele ore. Atât de mult entuziasm încât nu se putea opri din vorbit nici măcar în sala de aclimatizare, în care de obicei petrecem 10 minute astfel încât să nu resimtă diferența de temperatură față de afară. Căci da, înotul nu cauzează răceli. 

Beneficiul suprem al cursurilor de înot

Ce-mi place la Acvatic Bebe Club este că au și o salină cu un loc de joacă chiar în același spațiu – intrări separate, desigur. Salină care își face treaba perfect. Am testat-o eu deja. 

Dar cel mai mare beneficiu al cursurilor de înot la ABC – și da, doar la ABC pentru că am încercat acum un an și un lanț cunoscut de săli de sport, fără succes – este că în sfârșit spălatul pe cap nu mai e un chin. Fără țipete, fără negocieri, fără scandal, fără amânări. Baie + spălat pe cap în 3 minute. Nu-l mai deranjează apa care este udă. Care ajunge pe ochi. În urechi. DELOC!

Sincer, și dacă nu va deprinde stilurile de înot, dacă nu va reuși să facă scufundări și sărituri perfecte, iar aceasta va fi singura lui realizare, atunci efortul a meritat pe deplin. Părinții știu de ce! 

Dacă vreți să citiți mai multe despre beneficiile metodei dezvoltate de instructorii de la Acvatic Bebe Club și cursuri de înot pentru diferite categorii de vârstă, intrați aici. Dacă vreți să vedeți un copil fericit în apă, uitați-vă mai jos. 

Dacă ți-a plăcut acest articol, te invit să citești și despre alte activități fun care l-au implicat pe D. aici: Renovare în izolare cu copilul din dotare.
Foto: Adobe Images, Arhiva personală

Share This Post!

1 Comment

  • Zen. Doar pentru părinți | DesignTherapy - Good Media Romania octombrie 20, 2020 at 8:33 pm

    […] (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sursa: DesignTherapy: […]