Zitec: Birouri SF și relaxare în mijlocul naturii

Office Therapy - DesignTherapy

Când spui companie IT te gândești mai degrabă la linii de cod, la niște cubicals unde toată lumea stă cu nasul în monitor. De fapt, nu chiar. Nu dacă vorbim despre birourile Zitec, inaugurate vara aceasta. Create cu ajutorul echipei proprii de Graphic Design, bazate pe feedbackul angajaților, aceste birouri nu doar sunt spectaculoase, ci par desprinse de-a dreptul dintr-un birou SF. Și am imaginile care vă vor face să vă pară rău că nu v-ați făcut programatori. 

Nu știu ce îmi place mai mult la aceste birouri: spațiul de lucru, spațiul de relaxare, faptul că în unele camere pare că ești la Planetariu sau tablourile cu personajele din Star Trek…? Cert este că fiecare metru din suprafața de 1.700 mp a birourilor Zitec este impresionant. Pentru amenajare s-a folosit mobilier de la Mobepert în mare parte, dar Prographic Architecture Studio, echipa care s-a ocupat de implementare, a lucrat și cu alți furnizori, precum Infinity Divisions pentru compartimentările de sticla sau Decorflor – Miliken pentru mochetă.

Ce arată cu adevărat spectaculos la birourile Zitec din București sunt detaliile legate de spațiu.

Imaginea aceasta mi se pare tare simpatică:

Așa cum ziceam, Jean-Luc Picard veghează într-una dintre sălile de meetings, alături de alte personaje celebre din Star Trek, pe care sigur vi le amintiți (dacă suntem dintr-aceeași generație, desigur):

Cu siguranță v-am atras atenția, nu? Cine nu ar vrea să lucreze dintr-un astfel de birou? Așa că am stat de vorbă cu echipa de arhitecți care s-a ocupat de amenajare și am aflat câteva detalii despre proiect:

Design Therapy: Care a fost cea mai mare provocare a proiectului de amenajare?
Arh. Monica Trașcă, Prographic Architecture Studio: Provocarea majoră a fost să atingem potențialul conceptului folosind materiale accesibile din punct de vedere al realizabilului. Ne-am dorit să creăm un mediu ideal de lucru în relație cu inovația pe care conceptul de spațiu o impune și astfel am reușit să îmbinăm realitatea cotidiană cu spațiul utopic  la care tindem în proiectele noastre și de care echipa Zitec să se poată folosi în activitățile de zi cu zi.

Spațiile de relaxare, inspirate din natură

Care este partea preferată din proiectul de amenajare?
Cafetaria, un spațiu mai degrabă dedicat socializării, în care am propus un tavan realizat din membrană printată cu imagine din spațiu și iluminată din spate, în relația cu zona verde de relaxare.

Cât de complicat a fost să amenajați un spațiu verde într-o clădire de birouri?
Partea mai complicată a amenajării spațiului verde a fost să găsim materiale care să arate cât mai aproape de realitate, și chiar dacă nu am putut merge 100% natural, având în vedere că suntem la interior, am găsit împreună cu integratorul soluții care creează iluzia dorită, aceea a unui colț liniștit de verdeață, unde să-ți poți încărca bateriile.

E Zitec un birou atipic pentru industrie IT?
Cred că Zitec este un birou atipic pentru România. Deschiderea față de concept și dorința de a duce spațiul de birou într-o zonă a creativității si a ieșirii din zona standard de confort diferențiază spațiul lor față de media amenajărilor de birou de la noi și se orientează către tendințele din afara țării, adică birourile unor companii de renume, precum Facebook sau Google, recunoscute pentru creativitate.

Iată câteva detalii care vă vor convinge (dacă mai este nevoie):

Care este concluzia voastă? Ați vrea un astfel de birou? Ce notă i-ați da? 

Share This Post!

1 Comment

  • Decembrie și fericirea. Tu cât de fericit ești la birou? | DesignTherapy decembrie 6, 2019 at 9:47 pm

    […] mai faine birouri din București. Inspirate de viața în… sufragerie! și aici:  Zitec: Birouri SF și relaxare în mijlocul naturii– dar am găsit și co-working spaces faine tare. Mindspace Victoriei se numără printre ele […]