Cartier Hub, un spațiu perfect pentru freelanceri și nu numai

Office Therapy - DesignTherapy

De când am părăsit viața comodă de la birou sunt mereu în căutare de spații unde pot să lucrez, să-mi programez întâlniri sau să organizez diverse workshopuri. Așa am ajuns să cercetez o mulțime de cafenele, dar și huburi. De ce le prefer uneori pe cele din urmă? Pentru că ai la dispoziție o mulțime de resurse – de la internet bun până la imprimantă, săli de meeting, spațiu pentru conferințe telefonice. Ceea ce o cafenea nu-ți oferă. Cartier Hub este chiar un pic mai mult decât atât pentru că, în primul rând, are un alt specific. Se adresează în special comunității. Ca bonus, se află în Drumul Taberei, o zonă unde era tare greu să găsești un co-working space.

De săptămâna trecută, în incinta Centrului Comercial Drumul Taberelor (Strada Brașov nr. 25), se află primul hub din România inaugurat de către un centru comercial, Cartier Hub. Centrul are o suprafață de 317 de metri pătrați, iar pentru amenajarea și dotările lui investiția s-a ridicat la 120.000 de euro. De la Cartier Hub se poate lucra ca antreprenor sau freelancer în spațiul de co-working, se poate participa/organiza un curs, un eveniment sau o lansare. Aici poți veni cu copiii la atelierele dedicate lor sau poți să vii cu întreaga familie și să te întâlnești cu oamenii din cartier.

Locuitorii din cartierul Drumul Taberei (sau cei care ajung în zonă din diverse motive) beneficiază aici de o sală multifuncțională pentru evenimente, una dedicată cursurilor, una pentru întâlniri, un spațiu de co-working și unul pentru relaxare, alături de o chicinetă complet utilată.

Cartier HUB este o inițiativă Ceetrus implementată de Nod Makerspace și experiența primei vizite îmi spune că echipa care a lucrat la acest proiect a reușit să creeze un spațiu vesel, confortabil, creativ. Se poate lucra atât clasic, de la birou, cât și pe un puf sau pe jos. O mini-bibliotecă te ajută să iei o pauză când e cazul, astfel încât să-ți păstrezi creativitatea. Faptul că este amenajat la mezaninul unui centru comercial vine cu niște avantaje importante : locuri de parcare (inclusiv o spălătorie de mașini unde chiar se face treabă), hypermarket, restaurante, magazine diverse – prin urmare poți lucra, face cumpărăturile, servi masa și la finalul zilei pleci și cu mașina curată.

Cât costă să lucrezi din Cartier Hub

Sala de conferințe din hub-ul din Drumul Taberelor poate fi folosită gratuit pentru întâlniri ale grupurilor de inițiativă civică și seri comunitare. În paralel, vor fi organizate și evenimentele corporative care susțin existența acestor evenimente pentru comunitate. Pentru spațiul de coworking din Cartier Hub, se percepe o chirie astfel: cinci lei pe oră (dacă stai mai mult de cinci ore, după a cincea nu mai plătești în plus), 30 lei pe zi, 250 lei pe 10 zile, 400 lei pentru 20 zile și 600 lei pe lună. Așa cum puteți observa, tarifele sunt destul de mici, fiind o variantă extrem de convenabilă.

Aici: Video-ul de prezentare Cartier Hub

Activități pentru comunitate

La Cartier Hub din Drumul Taberelor se organizează ateliere educative și de dezvoltare personală, destinate copiilor, adulților și seniorilor suținute de organizații ca ROBOTescu, Eematico, Ruxandra ballet studio, Micul șahist, Banometru, Micile Vedete, Origamic, pentru care participanții achită o taxă. Tot aici se va susține o serie de activități gratuite, aliniate cu strategia hub-ului, printre care se numără cursurile de educație civică, reciclare, dezvoltarea simțului artistic. Totodată, oamenii din comunitate pot folosi gratuit spațiul Cartier Hub dacă doresc să susțină activități non-profit.

Cartier Hub

Cum poți lua legătura cu echipa Cartier Hub

Share This Post!